Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Τασούλας: Ο Πολάκης παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

 


Την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Το 2016, στις 12 Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι, ψηφίσαμε ένα κώδικα δεοντολογίας ο οποίος, αν σας διαβάσω σε σχέση με την ένταση που δημιουργείται εδώ, φαντάζει σαν να σας διαβάζω την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Αλλά για να δούμε αν αυτά τα θαύματα, δεν μπορούμε να τα επιτύχουμε εδώ μέσα. Οι βουλευτές οφείλουν να διαφυλάσσουν την ελεύθερη λειτουργία του κοινοβουλίου με αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό, να τηρούν τις αρχές της προάσπισης του κύρους της Βουλής, να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, να συμβάλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του φύλου, της ηλικίας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της καταγωγής. Αυτό το ψηφίσαμε πριν από 6 χρόνια” είπε ο κ. Τασούλας.

“Ο κ. Πολάκης ακούστηκε, τήρησε με την ανοχή που επιδείχθηκε τον χρόνο, μίλησε και για τον αναπτυξιακό νόμο, έκρινε και μια δικαστική απόφαση και είπε ότι δεν παρεμπόδισε το βήμα της Βουλής. Δεν θα συνεχίσω αυτή την κουβέντα. Το αν παρεμπόδισε το βήμα, εν ονόματι αυτού του κανονισμού, εν ονόματι του κώδικα δεοντολογίας και του ότι πρέπει απέναντι στον ελληνικό λαό να δείχνουμε ότι είμαστε συνεπείς με την ψήφο μας και τα γραπτά μας, όλα αυτά θα τα εξηγήσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην οποία θα παραπεμφθεί” ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, επικαλούμενος τον Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις