Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη: 6 χρόνια φυλακή σε πρώην πρόεδρο ΤΕΙ που είχε προσλάβει σύζυγο και αδελφή – Δεν πατούσαν στο γραφείο


 Σε έξι χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε πρώην πρόεδρος του «Αλεξάνδρειου» ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος) ως άμεσος συνεργός σε υπηρεσιακή απιστία.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε εξαετή κάθειρξη, κρίνοντάς τον ένοχο ως άμεσο συνεργό σε υπηρεσιακή απιστία στην υπόθεση των καταγγελιών ότι επί των ημερών της διοίκησής του, το διάστημα 2013- 2017, δύο υπάλληλοι του Ιδρύματος που όλως τυχαίως ήταν η σύζυγός και η αδελφή του απουσίαζαν αδικαιολόγητα και για μεγάλο διάστημα από την εργασία τους εισπράττοντας ωστόσο κανονικά τις αποδοχές τους.

Δεν πάταγαν το πόδι τους

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν από το ίδιο δικαστήριο σε πενταετή κάθειρξη (η κάθε μία), για ηθική αυτουργία στην υπηρεσιακή απιστία, ενώ πρώην γενικός γραμματέας του Ιδρύματος τιμωρήθηκε με κάθειρξη έξι ετών και τεσσάρων μηνών ως φυσικός αυτουργός στην πράξη της απιστίας.

Σε όλους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και μετά την καταδίκη τους αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς αποφασίστηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά για το εκπαιδευτικό ίδρυμα προσδιορίστηκε σε 328.000 ευρώ, ποσό που αφορούσε σωρευτικά τις αποδοχές που εισέπραξαν οι δύο γυναίκες το υπό διερεύνηση διάστημα (151.000 η πρώτη και 177.000 ευρώ η δεύτερη).

Το κατηγορητήριο περιγράφει αυθαιρεσίες αναφορικά με τη διαδικασία πιστοποίησης της παρουσίας τους στην εργασία, καθώς φαίνεται ότι άλλοι χτυπούσαν για λογαριασμό τους τις κάρτες, με τις ίδιες, όπως αποφάνθηκαν στο πόρισμά τους οι επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ που διερεύνησαν τις καταγγελίες, να απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους.

Με την ίδια απόφαση το Δικαστήριο αθώωσε, λόγω αμφιβολιών, μια υπάλληλο – γραμματέα, που κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος.

Θαυμαστής του Γεωργιάδη

Πολιτικές αναφορές είχε ο Βαρσαμίδης. Είχε μάλιστα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2017 με ομιλητή τον σημερινό υπουργό Ανάπτυξης. 

Ήταν τότε που ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυριζόταν ότι «ψεύτης σαν τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ξαναγεννηθεί».

Ο Κ. Βαρσαμίδης είχε τεθεί σε αργία το 2018 από τη θέση του αντιπρύτανη με απόφαση-κόλαφο της Συγκλήτου, που συνεδρίασε κατόπιν αιτήματος του τότε υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις