Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

TOYPKIA: Πουλάνε άδειο μπακλαβά και πίτες – Μισές μερίδες στα εστιατόρια

 


Λειψά πωλούνται δημοφιλή προϊόντα  στην Τουρκία  λόγω του καλπάζοντος πληθωρισμού της χώρας  και της ραγδαίας υποτίμησης της λίρας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα SOZCU, στην  Τουρκία πουλάνε άδειο μπακλαβά στην τιμή των 19,90 λιρών, άδειο τοστ στις 2 λίρες αλλά και άδειες πίτες και άδεια γεμιστά κεφτεδάκια.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένας  ολόκληρος  μπακλαβάς πωλείται μεταξύ 150 με 250 λιρών,  ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% του βασικού μισθού του Τούρκου πολίτη. Η τιμή πώλησης για το  κανονικό τοστ με διπλό τυρί είναι 10 λίρες. Οι επιχειρηματίες και τα εστιατόρια εφαρμόζουν αυτή την πολιτική προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους, έστω και με λιγότερο τυρί και κρέας, καθώς οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ούτε τα βασικά αγαθά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ .

Οι ενέργειες του Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε πρόσφατα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες προκειμένου να αλλάξει την εξωτερική τουρκική πολιτική και να φέρει κεφάλαια στη χώρα. Πολιτικά δεν μπορεί να επιβιώσει κάποιος, όταν ο Τούρκος πολίτης αγοράζει  άδειο μπακλαβά, άδειο τοστ ή δυσκολεύεται να αγοράσει τα βασικά αγαθά.

Τουρκία: Φέρνουν μισές μερίδες στα εστιατόρια

Επίσης το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει  ότι ενώ η κυβέρνηση τάσσεται  αρχικά υπέρ της μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα,  την ίδια ώρα οι τιμές  αυξάνονται 100%.Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις