Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Τραγωδία: Με εμβολιασμένο το 75% και τριπλά το 50% η Ελλάδα ξεπέρασε σε νεκρούς τις ΗΠΑ! - Τι γίνεται;

 


Σοκ προκαλούν τα όσα γίνονται στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, καθώς πλέον η χώρα μας... έγινε Μπέργκαμο, παρόλο που έχει εμβολιάσει τους πάντες! 

Ήταν 2020 όταν ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνιση του στη γηραιά ήπειρο, οι εικόνες που έρχονταν από τα νοσοκομεία της βόρειας Ιταλίας ή από την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στη Βρετανία και στις άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης σόκαραν τους Έλληνες.

Τότε, χωρίς κανέναν δισταγμό, λέγαμε πως ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα και, δικαίως, αυτή την... επιτυχία την είχε πιστωθεί η κυβέρνηση, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων με προεξέχοντα τον Σωτήρη Τσιόδρα και, φυσικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά, τα πράγματα έχουν αντιστραφεί πλήρως. Η Ευρώπη, που μάτωσε από την ξαφνική επέλαση του κορωνοϊού, έχει ισορροπήσει την κατάσταση, περιορίζοντας δραματικά τους θανάτους και εξασφαλίζοντας πολύ καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς.

Αντίθετα, στην Ελλάδα, κάνουμε διαρκώς πίσω βήματα και, πλέον, δυο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, βιώνουμε το δικό μας… Μπέργκαμο, με τουλάχιστον 3.500 θανάτους μόνο το 2022.

Τα δεδομένα είναι ενδεικτικά του χάους που επικρατεί στη χώρα και μαρτυρούν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως στη χώρα μας η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει η εγκυρότατη πλατφόρμα που συλλέγει δεδομένα από πανεπιστήμια και αρχές όλου του κόσμου «Our world in data», η Ελλάδα αιμορραγεί από την δραματική αύξηση των θανάτων.

Αναλυτικά, από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα η Ελλάδα έχει περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών απʼ ό,τι έχει σήμερα η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Κύπρος, η Βρετανία, ενώ φυσικά βρίσκεται πάνω και από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά τώρα τα δεδομένα των θανάτων ανά εκατομμύριο τις τελευταίες δυο εβδομάδες, η Ελλάδα διατηρεί μια θλιβερή πρωτιά, καθώς ξεπερνάει σε θανάτους τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τουλάχιστον 40 θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών, την Ιταλία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και φυσικά τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να συνοψιστεί σε μία και μόνο φράση: υγειονομικό χάος. Γιʼ αυτά τα θλιβερά δεδομένα ο πρωθυπουργός, που κάποτε ζητούσε να τον επευφημούμε για την επιτυχή διαχείριση του πρώτου κύματος, σήμερα θα πρέπει με τον ίδιο τρόπο να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί περίπου το 73% (μας έλεγαν ότι με 70% χτίζουμε τείχος ανοσίας), ενώ την τρίτη δόση την έχει κάνει το 47% περίπου του πληθυσμού. 

Θάνατοι ανά εκατομμύριο από την αρχή της πανδημίας


ΗΠΑ          2.729, 89

Βέλγιο       2.529,93

Ιταλία        2.476,70

Ελλάδα     2.345,25

Βρετανία  2.328,41

Ε.Ε.        2.175,04

Ισπανία     2.030,82

Γαλλία      1.982,75

Γερμανία  1.420,96

Κύπρος     843,75

Θάνατοι ανά εκατομμύριο τις τελευταίες δυο εβδομάδες

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις