Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

TO ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ - Α.Φάουτσι: «Θα σας κλείνουμε όποτε ανακαλύπτουμε κρούσματα στην κοινότητα - Δουλεύουμε για τις επόμενες πανδημίες»

 


Η μια μετά την άλλη οι πολιτείες στις ΗΠΑ  -ακόμα και αυτές που κυβερνώνται από Δημοκρατικούς κυβερνήτες- αίρουν ένα ένα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί εδώ και δυο χρόνια καταργώντας την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Ακόμα και η πολιτεία της Νέας Υόρκης που θεωρείται ενα εκ των οχυρών των Δημοκρατικών στην ανατολική ακτή προχωράει στην άρση του μέτρου για τις μάσκες.

Ωστόσο ο Αμερικάνος λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία και συνεχίζει να κάνει λόγο για επερχόμενες πανδημίες αλλά και για αναγκαστική επαναφορά των μέτρων σε περίπτωση που υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα. Ουσιαστικά δηλαδή ο Αμερικανός αρχίατρος με τον σκοτεινό ρόλο που διαδραμάτισε κατά την πρώτη και κρίσιμη φάση της εξάπλωσης της COVID19 λέει ότι οι αρχές θα μπορούν να θέτουν ξανά τους πολίτες σε καραντίνα επικαλούμενες την γνωστή ιστορία με τα κρούσματα. 

Μιλώντας στους Financial Times, ο Άντονι Φάουτσι προειδοποίησε  ότι ενδέχεται να επανέρχονται προσωρινά μέτρα εάν εντοπίζονται κρούσματα στην κοινότητα.

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος περιέγραψε ένα σενάριο στο οποίο τα τοπικά τμήματα υγείας θα διαχειρίζονται τον ιό και όχι κεντρικά η κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Καθώς βγαίνουμε από την πλήρη πανδημική φάση του Covid-19, από την οποία σίγουρα βγαίνουμε, αυτές οι αποφάσεις θα λαμβάνονται όλο και περισσότερο σε τοπικό επίπεδο και όχι σε κεντρικό επίπεδο. Θα υπάρχουν επίσης περισσότεροι άνθρωποι που θα λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για το πώς θέλουν να αντιμετωπίσουν τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια του Φάουτσι υποδηλώνουν μια αίσθηση αισιοδοξίας μεταξύ των αξιωματούχων υγείας σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο ότι η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να προαναγγέλλει το τέλος της πιο επιζήμιας φάσης της πανδημίας. Ωστόσο, δεν έκανε λόγο για ενδημική φάση του ιού. Μίλησε για την πιθανότητα σύντομα να φτάσει σε μια «ισορροπία», όπου η κυβέρνηση δεν χρειάζεται πλέον να δίνει τόσο μεγάλη προσοχή στα επίπεδα μόλυνσης.

«Δεν υπάρχει τρόπος να εξαλείψουμε αυτόν τον ιό», είπε. «Αλλά ελπίζω ότι βλέπουμε μια εποχή που θα έχουμε αρκετούς εμβολιασμένους και αρκετούς ανθρώπους με προστασία από προηγούμενη μόλυνση, ότι οι περιορισμοί για τον Covid σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν», εξήγησε και πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι κάθε Αμερικανός θα χρειαζόταν τακτικά ενισχυτικές δόσεις εμβολίων για να κρατήσει μακριά τον ιό. «Θα εξαρτηθεί από το ποιος είσαι», είπε. «Αλλά αν είστε ένα υγιές άτομο 30 ετών χωρίς υποκείμενες παθήσεις, μπορεί να χρειάζεστε αναμνηστική δόση μόνο κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια».

Τέλος ο Φάυτσο αποκάλυψε ότι η υπηρεσία του προετοιμάζεται για την επόμενη πανδημία, εστιάζοντας στην παρακολούθηση ιών και οικογενειών ιών που είναι γνωστό ότι προκαλούν σοβαρές ασθένειες.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις