Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

«Εμφύλιος» στο Μαξίμου - Υπουργοί κατά των τεχνοκρατών της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη: «Έρχεται το τέλος μας - Κάντε κάτι για την ακρίβεια»

 


Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα που έχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς δείχνει διαρκώς ανίκανη να αντιμετωπίσει τις κρίσεις που δημιουργούνται, είτε πρόκειται για την υγειονομική κρίση, είτε για την ενεργειακή. 

Η τελευταία είναι αυτή που έχει δημιουργήσει έντονο «πονοκέφαλο» σε υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι είχαν υποσχεθεί οικονομική βοήθεια στους πολίτες, όμως οι προσδοκίες... «ψαλιδίστηκαν» από την πραγματικότητα και από τους τεχνοκράτες του Μαξίμου. 

Να θυμίσουμε ότι ήδη βουλευτές έκαναν επίθεση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, με τον Χρήστο Κέλλα μάλιστα να τον χαρακτηρίζει ως «ακριβοθώρητο», ενώ πλέον το «καμπανάκι» έχει κρούσει και σε υπουργούς που γνωρίζουν ότι θα σε λίγους μήνες (είτε γίνουν πρόωρα οι εκλογές, είτε στην ώρα τους) θα πρέπει να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών. 

Από τον στενό πυρήνα του περιβαλλοντικού περιβάλλοντος εκπέμπονται μηνύματα δημοσιονομικής σύνεσης μετά και το τείχος άρνησης που συνάντησε ο Κ.Μητσοτάκης σε Βρυξέλλες και Βερολίνο στο αίτημα για «δημοσιονομική ευελιξία».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει προειδοποιήσει το Μαξίμου να μην αναμένει αποκλιμάκωση των τιμών πριν από το τέλος του χρόνου, ενώ σε αντίστοιχη κατεύθυνση κινούνται και τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες και τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες.

Οι συνομιλητές του πρωθυπουργού, με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της Ν.Δ. που βρίσκεται σε... σημείο βρασμού, επικαλούνται τις συστάσεις στην Ελλάδα για επιστροφή στην παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων που απηύθυνε χθες ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Βασικός εκφραστής των «σκληρών» της επιτελικής δομής θεωρείται ο Αλ.Πατέλης. Ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού έχει διατυπώσει τη θέση ότι μια μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα δεν θα αποτυπωνόταν στις τιμές, προκαλώντας τη μήνη των βουλευτών της ΝΔ. Ανάλογη αντίληψη διέπει και τον έμπιστο του Κ. Μητσοτάκη Θ.Σκυλακάκη. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέλαβε προχθές άλλωστε να βάλει «στο ψυγείο» τα πασχαλινά φιλοδωρήματα.

Στην αντίπερα όχθη του κυβερνητικού στρατοπέδου, οι Χρήστος Σταικούρας και  Άδωνις Γεωργιάδης -αμφότεροι εκλεγμένοι- είχαν μισανοίξει το παράθυρο της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά

Οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, έπειτα από τα μηνύματα που έλαβαν από το Μαξίμου, αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν τον δημόσιο λόγο τους. Θεωρούν ωστόσο -σύμφωνα με συνομιλητές τους- ότι υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις βασιζόμενοι σε πληροφορίες περί χρονικής επέκτασης της «ρήτρας διαφυγής» του Συμφώνου Σταθερότητας.

Ούτως ή άλλως, οι κατευθύνσεις των μη εκλεγμένων που κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου προκαλούν έντονη δυσφορία στους επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων. «Οι Σταϊκούρας και Γεωργιάδης αντιμετωπίζουν την οργή των πολιτών λόγω της ακρίβειας και θα κληθούν ξανά να μπουν στη μάχη του σταυρού στις εκλογές» επισημαίνουν παράγοντες της Ν.Δ.

Tα πράγματα για τα στελέχη της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη δεν είναι σε καμία περίπτωση «ανθηρά» και πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι κινδυνεύει η πολιτική τους καριέρα, ίσως να είναι και αυτός ο λόγος που ακούμε τον τελευταίο καιρό εμπρηστικές δηλώσεις από διάφορους υπουργούς. 

Άλλωστε στο pronews.gr σας έχουμε αποκαλύψει τα πραγματικά ποσοστά του κυβερνών κόμματος και αυτά δεν ξεπερνούν σε καμία περίπτωση το 25%, για ακρίβεια όπως όλα δείχνουν η ΝΔ θα παλέψει για το 20%, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τελικά να είναι το δεύτερο κόμμα, αντιθέτως με όσα ισχυρίζονται οι γνωστές συστημικές δημοσκοπικές εταιρείες.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις