Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Β.Ζελένσκι: «Κάντε τον σταυρό σας - Σήμερα τη νύχτα οι Ρώσοι θα εισβάλλουν από παντού»

 


Ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εμφανώς ταλαιπωρημένος, φορώντας μία χακί φανέλα, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος (για λόγους ασφαλείας μετακινείται συνεχώς για να μην συλληφθεί από τοις ρωσικές ειδικές δυνάμεις που τον αναζητούν, προειδοποίησε τους οπαδούς του ότι «η Ουκρανία σήμερα τη νύχτα θα δεχθεί την τελική επίθεση των Ρώσων»

Υπογράμμισε «ότι η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ώρες Εκτιμώ ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν άμεσα να καταλάβουν το Κίεβο».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform, ο πρόεδρος Ζελένσκι ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να πω πολύ ειλικρινά: αυτή η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη από την ημέρα. Πολλές πόλεις μας δέχονται επίθεση: Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, οι άνδρες και οι γυναίκες στο Ντονμπάς, οι πόλεις της νότιας Ουκρανίας. Ιδιαίτερη προσοχή στο Κίεβο – δεν μπορείς να χάσεις την πρωτεύουσα! Σε όλα τα μέτωπα αυτήν τη νύχτα, ο εχθρός θα χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του για να κάμψει την αντίστασή μας – ποταπά, σκληρά και απάνθρωπα. Απόψε θα εισβάλουν!»

Είναι γεγονός ότι πλέον ΄έχουν συγλίνει οι τρεις βασικοί άξονες επίθεσης στην πόλη από τον Βορρά με τις θωρακισμένες Ταξιαρχίες, από τις αερομεταφερόμενες των ειδικων δυνάμεων και τους αλεξιπτωτιστες

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι κρίνεται η μοίρα της Ουκρανίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι σε εξέλιξη είναι επίσης ο αγώνας στο διπλωματικό μέτωπο.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ξεκίνησε η μεγαλύτερη επίθεση κατά του Κιέβο στο  οποίο από τις ρωσικές δυνάμεις.. Περίπου 200 ελικόπτερα της ρωσικής Αεροπορίας συμμετέχουν στη νυχτερινή επιχείρησημ με 1600 αλεξιπτωτιστές.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου δήλωσε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία συζητούν «τον τόπο και τον χρόνο» για να ξεκινήσουν συνομιλίες, λέγοντας ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να μιλήσει για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη.

«Η Ουκρανία ήταν και παραμένει έτοιμη να μιλήσει για εκεχειρία και ειρήνη», ανέφερε ο Σεργκίι Νικιφορόφ.  

Το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Unian μετέδωσε ότι ο Ζελένσκι ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να μεσολαβήσει για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Το ενδεχόμενο μιας διπλωματικής επαφής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει εξελιχθεί σε θρίλερ. Το πρωί της Παρασκευής βγήκαν στη δημοσιότητα δηλώσεις που ανέφεραν πως οι δύο χώρες συζήτησαν σε πρωταρχικό στάδιο για τον τόπο της διεξαγωγής συνομιλιών, χωρίς να προκύψει αποτέλεσμα.

Η ρωσική πλευρά είπε πως η κυβέρνηση Ζελένσκι, αφού αντιπρότεινε τη Βαρσοβία αντί του Μινσκ για να φιλοξενηθούν οι συνομιλίες, μετά τερμάτισε εντελώς την επικοινωνία της με τη Μόσχα.

Ωστόσο, το βράδυ της ίδιας ημέρας γνωστοποιήθηκε ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι έτοιμη για τη διεξαγωγή συζητήσεων με τη ρωσική πλευρά και πλέον Κίεβο και Μόσχα συζητούν σχετικά με το πού και πότε θα πραγματοποιηθεί ο διάλογος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η ουκρανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει για μία πιθανή κατάπαυση του πυρός στη χώρα και για ειρήνη με τη Ρωσία.

Η Ουκρανία αρνείται ότι απέρριψε την πρόταση για ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα

Στο μεταξύ, νωρίτερα, η Ουκρανία διέψευσε τις αναφορές ότι απέρριψε τη ρωσική πρόταση να πραγματοποιηθούν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, Serhiy Nykyforov, δήλωσε στο Facebook: «Πρέπει να διαψεύσω δηλώσεις ότι αρνηθήκαμε να πραγματοποιήσουμε συνομιλίες. Η Ουκρανία ήταν και παραμένει έτοιμη να μιλήσει για το τέλος των μαχών και για την ειρήνη. Αυτή είναι η αμετάβλητη θέση μας. Συμφωνήσαμε με την προσφορά του Ρώσου προέδρου. Αυτή τη στιγμή, οι πλευρές διαβουλεύονται για τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι συνομιλίες τόσο περισσότερες πιθανότητες θα υπάρχουν για την αποκατάσταση της κανονικής ζωής».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε την προσφορά της Ρωσίας για συνομιλίες με την Ουκρανία ως μια προσπάθεια να διεξαχθεί διπλωματία «με την κάννη στον κρόταφο», τονίζοντας ότι η εάν η Μόσχα σοβαρολογεί, θα πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη γειτονική της χώρα.

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ, ανέφερε ότι η πόρτα των διαπραγματεύσεων είναι κλειστή για τη Ρωσία, για όσο καιρό μαίνονται οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Unian μετέδωσε νωρίτερα μέσα στην ημέρα ότι ο Ζελένσκι ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να μεσολαβήσει ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Εκπρόσωπος του Ουκρανού πρόεδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πριν λίγο, ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να συζητήσει για κατάπαυση του πυρός με τη Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου  ανέφερε ότι η ουκρανική ηγεσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις συζητήσεις για μία εκεχειρία με τη Ρωσία, την ίδια στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στα προάστια του Κιέβου και ετοιμάζονται για τη «μεγάλη επίθεση» και την κατάληψη της πόλης.

Είχε προηγηθεί η θετική ανταπόκριση από την Ρωσία η οποία είχε προτείνει το Μίνσκ ως την τοποθεσία για την διεξαγωγή των συζητήσεων, στο αρχικό αίτημα Ζελένσκι ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει για ¨ουδέτερο καθεστώς» στην Ουκρανία.

Παράλληλα και όπως είχαμε αναφέρει ο Ζελένσκι είχε συζητήσει τη μεσολάβηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού προκειμένου να βρεθεί κάποιο κοινό σημείο επαφής μεταξύ των δύο των πλευρών.

Το θέμα είναι κατά πόσο η Μόσχα είναι διατεθειμένη τώρα, λίγο πριν την οριστική κατάληψη του Κιέβου και την αποκαθήλωση του καθεστώτος να συζητήσει για εκεχειρία καθώς φαίνεται ότι το σύνολο της χώρας περιέχεται στον έλεγχό της. Η απάντηση της Μόσχας θα κρίνει συνολικά και την κρίση στην ανατολική Ευρώπη..

Σύμφωνα πάντως με δήλωση Ρώσου αξιωματούχου, τα ρωσικά στρατεύματα θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία αμέσως μετά το πέρας της επιχείρησης αλλά ο Ζελένσκι θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις