Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ζελένσκι: “Φοβάμαι για τη ζωή μου, βοηθήστε τη χώρα μου”

 


“Είχαμε μία δραματική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι” δήλωσε σήμερα από τη Βιέννη ο καγκελάριος της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ.

“Ο κ. Ζελένσκι μου είπε ότι φοβάται για τη ζωή του και για την τύχη της χώρας του”, είπε ο Καρλ Νεχάμερ και πρόσθεσε: “Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκίνησε να μιλάει στο τηλέφωνο, δίνοντας πληροφορίες για το τι συμβαίνει στη χώρα του, σε μία χώρα που, όπως είπε, δεν ξέρει πλέον πόσο καιρό θα υπάρχει ακόμη, ενώ τόνισε ότι δεν ξέρει για πόσο ακόμη ο ίδιος θα είναι ζωντανός. Στη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, μου ζήτησε να βοηθήσουμε τη χώρα του. Με ενημέρωσε ότι σημειώνονται σφοδρές μάχες στην Ουκρανία. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και νεκροί. Ο Ουκρανός πρόεδρος ζητά τη βοήθεια της Ευρώπης και της διεθνούς κοινότητας”.

Ο Αυστριακός καγκελάριος υπογράμμισε στη συνέχεια ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να δεχθεί πρόσφυγες: “Η Αυστρία, ακόμη και ως ουδέτερη χώρα, δεν μπορεί να κοιτάξει από την άλλη πλευρά. Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «άκρως δραματική… η Αυστρία καταδικάζει σθεναρά τις ενέργειες της Ρωσίας και υποστηρίζει τις σκληρές κυρώσεις της ΕΕ”.Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις