Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Αδιανόητες δηλώσεις από την υφυπουργό Παιδείας Ζ.Μάκρη στη Βουλή: «Οι μαθητές μπορούν να φοράνε ότι θέλουν στο σχολείο» - Φούστες, φορέματα τα αγόρια και οι μαθήτριες με μαγιό


 Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, δια της υφυπουργού Παιδείας Ζέττα Μακρή, ότι οι μαθητές μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο... όπως θέλουν.

Δηλαδή τα αγόρια μπορούν να φορούν φούστες, καυτά σορτσάκια, φορέματα κτλ. ενώ τα κορίτσια μπορούν να πηγαίνουν μόνο με τα εσώρουχα τους! 

«Ο αυτοπροσδιορισμός δεν είναι απλώς απαραίτητος, αλλά σεβαστός, και επιτρέπει στον αυτοπροσδιοριζόμενο να επιλέγει ενδυματολογικούς κανόνες και εμείς να τον σεβαστούμε», είπε χαρακτηριστικά είπε από το βήμα της Βουλής η Ζ.Μακρή αναφερόμενη στον μαθητή που πήγε με φούστα στο σχολείο και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.

«Κοινωνία και υπουργείο έχουμε αντιληφθεί ότι ο αυτοπροσδιορισμός δεν είναι απλώς απαραίτητος, αλλά σεβαστός, και επιτρέπει στον αυτοπροσδιοριζόμενο να επιλέγει ενδυματολογικούς κανόνες και εμείς να τον σεβαστούμε», είπε η Ζ.Μακρή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25, Κρίτωνα Αρσένη, η υφυπουργός Ζέττα Μακρή επέκρινε τον βουλευτή που ανέφερε τον χαρακτήρισε «τρανς μαθήτρια» λέγοντάς του πως «είμαι συγκλονισμένη γιατί ένας βουλευτής προσδιορίζει έναν ανηλικο μαθητή 12 ετών ως τρανς, όταν εκείνος ουδέποτε προσδιόρισε έτσι τον εαυτό του… η μητέρα του δηλώνει περήφανη μητέρα αγοριού! Είναι απαράδεκτο με πόση ευκολία ένας βουλευτής κοινοβουλίου προσδιορίζει ο ίδιος ένα παιδί ανήλικο που αναζητά τα όριά του και εσείς του βάζετε ταμπέλα!» 

Η υφυπουργός Παιδείας είπε πως «οι υπηρεσίες του υπουργείου μας αντέδρασαν αστραπιαία. Ζητήθηκε αναλυτική έκθεση των γεγονότων από τη δ/ντρια, έχει γίνει ΕΔΕ που δεν έχει ολοκληρωθεί και εάν υπάρξουν ευθύνες θα αποδοθούν, ο εκπαιδευτικός αποσπάστηκε στη Δ/νση Φυσικής Αγωγής» και τόνισε πως «εμείς προωθούμε ένα σχολείο δημοκρατικό, συμπεριληπτικό».

Σημείωσε πως «το 2021 για τα ανθρώπινα δικαιώματα υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ είναι σε εξέλιξη επιμόρφωση 85.000 εκπαιδευτικών και οι 65.000 έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την προσθήκη νέων εκπαιδευτικών κύκλων – ενσυναίσθηση, αυτοεπίγνωση, αλληλοσεβασμό που ευνοούν τον αυτοπροσδιορισμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας και επισήμανε πως κοινωνία και υπουργείο έχουμε αντιληφθεί ότι ο αυτοπροσδιορισμός δεν είναι απλώς απαραίτητος, αλλά σεβαστός, και επιτρέπει στον αυτοπροσδιοριζόμενο να επιλέγει ενδυματολογικούς κανόνες και εμείς να τον σεβαστούμε», υπογραμμίζοντας ότι «ζούμε στην εποχή που δε ζητάμε από τα παιδιά να τηρούν κανόνες, αλλά να μην τους παραβιάζουν» και «οι στοιχειώδεις ενδυματολογικοί κανόνες που δεν αναιρούν τον αυτοπροσδιορισμό, οφείλουν να γίνονται σεβαστοί».  

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης ανέφερε πως είναι αδιανόητο να τραυματίζονται ψυχές ανθρώπων από εκπαιδευτικούς, όταν η κοινωνία μας αυτά τα έχει ξεπεράσει αυτά, αναρωτήθηκε πόσοι από τους εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα ειδικά μαθήματα για το σεβασμό στις επιλογές των μαθητών και ανέφερε πως αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, αλλά κάτι που ξέφυγε από τα τείχη του σχολείου και έγινε γνωστό και πρόσθεσε πως «εμένα δε με τρομάζει το γεγονός ότι μπορεί να είναι τρανς μαθήτρια και εάν δεν υπήρχε η κατακραυγή δεν θα γινόντουσαν οι διαδικασίες».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις