Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Μυστικό πολωνικό σχέδιο για 10.000 NATOIKOYΣ στρατιώτες στην OYKPANIA, φέρνει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο


 Ένα μυστικό σχέδιο για μια «ειρηνευτική αποστολή» που περιλαμβάνει 10.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ από διαφορετικές χώρες που εισέρχονται στην Ουκρανία και επιβάλλουν μια περιορισμένη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων φέρεται να ετοιμάζει η πολωνική κυβέρνηση, κάτι που αν συμβεί, όπως αντιλαμβάνεται κανείς φέρνει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα στην Ευρώπη.

Το μυστικό σχέδιο μιας ειρηνευτικής αποστολής, που δημιουργήθηκε από το Πολωνικό Υπουργείο Άμυνας, πιθανότατα προβλέπει αποστολή διεθνούς αποστολής έως και 10.000 στρατιωτών στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανεπίσημη αναφορά που δημοσιεύτηκε από το πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Onet.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα φέρεται να περιμένει την έγκριση του σχεδίου και το πράσινο φως από τον Λευκό Οίκο.

Το απόσπασμα θα αποτελείται από μονάδες από πολλές χώρες, αλλά η Ουκρανία θα πρέπει πρώτα να δώσει την έγκριση για να εισέλθει στο ουκρανικό έδαφος.

Ρωσία Ουκρανία Πόλεμος Πολωνία Σχέδιο ειρηνευτικής αποστολής

Τα καθήκοντα που θα τεθούν στους στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα περιλαμβάνουν την προστασία των ανθρωπιστικών διαδρόμων και το κλείσιμο του εναέριου χώρου από πάνω τους.

«Αυτό σημαίνει τη δημιουργία στρατιωτικών μονάδων, σε σχετική απόσταση από τις πρώτες γραμμές μάχης, που θα έχουν ως αποστολή την υπεράσπιση των ανθρωπιστικών νηοπομπών με τρόφιμα και φάρμακα και εκείνων που επιτρέπουν στους αμάχους να διαφύγουν τον κίνδυνο», αναφέρει το άρθρο.

Ένα από τα σενάρια περιλαμβάνει την εφαρμογή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη μεγαλύτερη από τις πόλεις της Ουκρανίας, η οποία θα σήμαινε μια σοβαρή κλιμάκωση και πιθανότατα μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

Το σχέδιο επεξεργάζεται ακόμα και σήμερα από τα Υπουργεία Αμύνης και Δικαιοσύνης της Πολωνίας και διαβουλεύεται με την Καγκελαρία του Προέδρου της Πολωνίας. Το Onet ισχυρίζεται ότι υπήρξε διαφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του προέδρου Ντούντα, ο οποίος υποτίθεται ότι δεν θέλει να υποστηρίξει το έργο έως ότου οι Αμερικανοί δώσουν το πράσινο φως στην επιχείρηση.

Πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, το σχέδιο πρόκειται να σταλεί στην Ουάσιγκτον. Η τύχη αυτού του έργου εξαρτάται από την απόφαση που θα λάβει ο Λευκός Οίκος.

Ο αντιπρόεδρος της Πολωνίας και επικεφαλής του PiS, Γιάροσλαβ Καζίντσκι, επισκέφθηκε το Κίεβο μαζί με τους πρωθυπουργούς της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβενίας, όπου και συναντήθηκαν με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ντένις Σμίχαλ, τον Ουκρανό πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, ο Καζίντσκι έκανε πρόταση για αποστολή ειρηνευτικής αποστολής στην Ουκρανία υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ.

«Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στη συνείδηση ​​των Ευρωπαίων ηγετών. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να έχουμε μια ειρηνευτική αποστολή: το ΝΑΤΟ, πιθανώς κάποια ευρύτερη διεθνή δομή. Αλλά μια αποστολή που θα είναι σε θέση να αμυνθεί, η οποία θα επιχειρεί σε ουκρανικό έδαφος», είπε ο Kαζίντσκι.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις