Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

ΗΠΑ: Φονική ενέδρα σε καθηγήτρια από δύο 16χρονους μαθητές – Την ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου

 


Σοκ στην Αϊόβα των ΗΠΑ όπου δύο 16χρονοι μαθητές ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου την 66χρονη καθηγήτρια Ισπανικών με ρόπαλο μπέιζμπολ, αφού της έστησαν ενέδρα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Οι φρικιαστικοί ισχυρισμοί εναντίον των Jeremy Goodale και Willard Miller, είναι πως οι δύο μαθητές χρησιμοποίησαν το ρόπαλο του μπέιζμπολ για να σκοτώσουν τη Nohema Graber στη φιλήσυχη πόλη της Αϊόβα, Φέρφιλντ, τον Νοέμβριο του 2021.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η άτυχη Graber έφυγε από το σχολείο και πήγε στο τοπικό πάρκο γύρω στις 16.00 το απόγευμα του θανάτου της. Σαράντα δύο λεπτά μετά το αυτοκίνητό της έβγαινε από το πάρκο ενώ το ακολουθούσε ένα φορτηγό. Φίλος του Goodale έδειξε στην αστυνομία μηνύματα στο Snapchat που δείχνουν ότι ο Goodale και ο Miller “συμμετείχαν στον σχεδιασμό, στην εκτέλεση και στην καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων” σχετικά με τον θάνατο της Graber.

Ένα από τα αγόρια φέρεται να εθεάθη να σπρώχνει ένα καροτσάκι στο πάρκο όπου πέθανε η Graber αφού τη σκότωσαν. Η Graber, η οποία πέθανε από τραύματα στο κεφάλι, εντοπίστηκε νεκρή κάτω από ένα καρότσι, μουσαμά και σιδηροδρομικά δεσμά, αποκάλυψαν οι αστυνομικοί.

Ήταν δασκάλα στο Λύκειο Φέρφιλντ όπου φοιτούσαν οι δύο έφηβοι. Όμως, τα νέα έγγραφα δεν περιλαμβάνουν πιθανό κίνητρο με τους ερευνητές να συνεχίζουν να αποκρύβουν κάποιες λεπτομέρειες. Προηγουμένως είχαν πει ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο θάνατος της Μεξικανής μετανάστριας είχε ρατσιστικό κίνητρο αν και ήταν προμελετημένος.

Τα μηνύματα του Goodale περιέγραφε πώς αυτός και ο Miller παρακολούθησαν την Graber και ότι χρησιμοποίησαν το ρόπαλο του μπέιζμπολ για να τη σκοτώσουν, όπως υποστηρίζεται. Τα μηνύματα περιλαμβάνουν την τοποθεσία όπου βρέθηκε το πτώμα της, το σημείο όπου ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητό της και πώς οι έφηβοι ξεφορτώθηκαν και συγκάλυψαν αποδεικτικά στοιχεία, αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τα αρχεία, η αστυνομία εξέτασε τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στα οποία φαίνεται η καθηγήτρια να φεύγει από το σχολείο και να μπαίνει στο πάρκο γύρω στις 16.00 στις 2 Νοεμβρίου. Μάρτυρας είπε ότι είδε έναν άνδρα να σπρώχνει ένα καρότσι στο πάρκο την ίδια ημέρα γύρω στα μεσάνυχτα και σε κατάθεση ο Miller είπε στους ερευνητές ότι έφερε καροτσάκι από το σπίτι του. Επίσης, μάρτυρας είπε στην αστυνομία ότι τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια του εγκλήματος τα είχαν πάρει από το σπίτι του Goodale.

Την Τρίτη, στο μεταξύ, δικαστής απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων των δύο εφήβων να αποκλειστούν τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό από την ακρόαση της Πέμπτης σχετικά με το εάν οι έφηβοι πρέπει να δικαστούν σε δικαστήριο ανηλίκων, σύμφωνα με το AP. Και οι δύο κατηγορούνται για τον φόνο της 66χρονης καθηγήτριας, η οποία δίδασκε σ’ αυτό το λύκειο από το 2012 και οι δύο δράστες ήταν μαθητές της.

Ο Goodale και ο Miller κατηγορούνται ως ενήλικες όπως απαιτείται από τις δικαστικές διαδικασίες της Αϊόβα, σύμφωνα με τις οποίες οποιοσδήποτε 16 ετών και άνω κατηγορείται για βίαιο κακούργημα παραπέμπεται αυτόματα στο δικαστήριο ενηλίκων “και υπόκειται στις ίδιες ποινικές διαδικασίες και κυρώσεις με τους ενήλικες”.

Η ποινή ενηλίκων για φόνο πρώτου βαθμού στην Αϊόβα είναι ισόβια κάθειρξη, αν και το 2016 το Ανώτατο Δικαστήριο της Αϊόβα απαγόρευσε στους δικαστές να επιβάλλουν ποινές ισόβιας ανθρωποκτονίας χωρίς αναστολή για δράστες κάτω των 18 ετών, λέγοντας ότι ισοδυναμεί με σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία σύμφωνα με το Σύνταγμα της Αϊόβα.

Αν δικαστούν από δικαστήριο ανηλίκων σε δύο χρόνια, όταν συμπληρώσουν τα 18 τους έτη, θα αποφυλακιστούν. Ενώ αν δικαστούν ως ενήλικες πιθανότατα θα εκτίσουν μεγάλες ποινές κάθειρξης. Η δίκη του Goodale ορίστηκε για τις 23 Αυγούστου και του Miller για την 1η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις