Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Ρωσία: «Σκοτώσαμε 180 μισθοφόρους στο Λβιβ» – Μπάιντεν: «Εάν στοχεύσετε Αμερικανούς θα απαντήσουμε»!


 Ρωσικός Στρατός: «Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις μας κατά ξένων μισθοφόρων»

Επιδεινώνεται και άλλο το κλίμα στην ανατολική Ευρώπη. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι σκότωσε 180 ξένους (δυτικούς)

μισθοφόρους στην επίθεση στο Λβιβ την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απείλησε ότι εάν πειραχτεί έστω και ένας Αμερικανός οι ΗΠΑ θα απαντήσουν δυναμικά!

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες στο αποκαλούμενο «Διεθνές Κέντρο Ειρήνης  και Ασφάλειας», ουσιαστικά μια στρατιωτική βάση που χρησιμοποιούν οιο δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στο Γιάβοριν, κοντά στο Λβιβ νωρίτερα σήμερα Κυριακή.

Στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η εγκατάσταση στο Γιάβοριν χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκε από ξένα κράτη, σύμφωνα με το Reuters. εκπρόσωπος είπε ότι σκοτώθηκαν έως και 180 «ξένοι μισθοφόροι» και καταστράφηκε «μεγάλη ποσότητα» όπλων.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον ξένων μισθοφόρων.

Ως «μισθοφόρους» η Μόσχα εννοεί, εκτός ενόπλους  και δυτικούς στρατιωτικούς σύμβουλους οι οποίοι  συντονίζουν τις αποστολές όπλων από την Πολωνία και παρέχουν  εκπαίδευση στους Ουκρανούς στρατιωτικούς.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ απείλησε ότι οποιοιδήποτε ενέργεια κατά γειτονικού κράτους της Ουκρανίας  θα απαντηθεί δυναμικά. Η βάση στο Γιάβοριν  απέχει 15 χλμ. από τα σύνορα με την Πολωνία.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι:

«Δεν επιζητούμε αναμέτρηση με την Ρωσία, αλλά σε περίπτωση που Αμερικανοί δεχθούν επίθεση στην Ουκρανία θα απαντήσουμε δυναμικά»!

Είναι άγνωστο εάν μέσα στους δυτικούς μισθοφόρους περιλαμβάνονται και Αμερικανοί.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις