Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Μικολάγιεφ: Η στιγμή που ρωσικός πύραυλος χτυπά το κυβερνείο – Τουλάχιστον 2 νεκροί [vid]

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από ρωσικό πλήγμα που κατέστρεψε εν μέρει το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης της Μικολάγιεφ,

ουκρανικής πόλης κοντά στην Οδησσό, η οποία βίωνε μια ανάπαυλα στους βομβαρδισμούς τις τελευταίες μέρες.

Οι δημοσιογράφοι του AFP είδαν δύο πτώματα να ανασύρονται από τα ερείπια του κτιρίου, το κεντρικό τμήμα του οποίου κατέρρευσε εν μέρει μετά το πλήγμα.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook νωρίτερα σήμερα ότι 11 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια του κτιρίου. Τα σωστικά συνεργεία «αναζητούν 8 αμάχους και 3 στρατιωτικούς» στα ερείπια, έγραφε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι περισσότεροι από αυτούς που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου είναι καλά.

Ο Κιμ διευκρίνιζε επίσης ότι «το μισό κτίριο καταστράφηκε» και ότι επλήγη το γραφείο του.

Οι Ρώσοι «κατάλαβαν ότι δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν το Μικολάγιεφ και αποφάσισαν να με καλημερίσουν, να μας καλημερίσουν όλους» βομβαρδίζοντας το κτίριο, σχολίαζε.

Δείτε την στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος χτυπά το κυβερνείο από κάμερα κλειστού κυκλώματος που ήταν τοποθετημένη στο κτίριο που επλήγη:

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν την καταστροφή που προκλήθηκε στο κτίριο από κάποια απόσταση και ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα να κατευθύνονται εκεί. Οι ουκρανικές αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Παράλληλα δημοσιογράφοι του AFP είδαν σπασμένα τζάμια κοντά στο περιφερειακό γραφείο των βετεράνων, στη γωνία γειτονικού δρόμου.

«Έπαιρνα πρωινό στο διαμέρισμά μου», διηγήθηκε στο AFP ο Ντόναλντ, ένας 69χρονος Καναδός συνταξιούχος που ζει στην Ουκρανία. «Άκουσα ένα σφύριγμα, μετά μια έκρηξη και έσπασε το τζάμι στο παράθυρό μου», συνέχισε.

«Ήταν τρομακτικό. Ήμασταν τυχεροί εδώ στο Μικολάγιεφ, δεν είχαμε τόσο πολλές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης» σε σχέση με άλλες πόλεις της Ουκρανίας, πρόσθεσε.

Πηγή: AFP / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις