Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: «Δραματική» η κατάσταση στη Μαριούπολη – Πάνω από 2.000 οι νεκροί άμαχοι


 Οι αρχές της Μαριούπολης στην Ουκρανία, που πολιορκείται από ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα ότι έχουν απομακρυνθεί από την πόλη 30.000 άνθρωποι μέσα σε μία εβδομάδα, προσθέτοντας ότι δεν γνώριζαν ακόμη τον απολογισμό θυμάτων του χθεσινού βομβαρδισμού ενός θεάτρου όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι.

Σύμφωνα με μήνυμα του δημαρχείου στο Telegram, η κατάσταση είναι «κρίσιμη» με «αδιάκοπους» ρωσικούς βομβαρδισμούς και «κολοσσιαίες» καταστροφές. «Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, περίπου το 80% των σπιτών της πόλης έχει καταστραφεί», πρόσθεσε.

Ενώ 30.000 άνθρωποι μπόρεσαν να απομακρυνθούν προς τη Ζαπορίζια ή το Μπερντιάνσκ μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων, άλλοι 350.000 παραμένουν στην πόλη και «συνεχίζουν να κρύβονται σε καταφύγια και κελάρια», συνέχισε το δημαρχείο της Μαριούπολης, σύμφωνα με το οποίο ρωσικά βομβαρδιστικά ρίχνουν «50 με 100 βόμβες» κατά μέσο όρο κάθε μέρα. Μάχες διεξάγονται στα περίχωρα της πόλης, πρόσθεσε.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τον απολογισμό θυμάτων του βομβαρδισμού της Τετάρτης στο θέατρο της Μαριούπολης, όπου κρύβονταν «εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις