Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Ο Μπάιντεν παραδίδει τις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022 στους Ρεπουμπλικάνους

 


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, χάνει ψηφοφόρους από βασικές πληθυσμιακές ομάδες από αριστερά και δεξιά, και αυτή η φυλλοροή ψηφοφόρων δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. 

Ο ίδιος έδωσε πολλές μεγάλες υποσχέσεις με σκοπό να κερδίσει τις εκλογές του 2020 και έχει εκπληρώσει πολύ λίγες από αυτές. Ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στην τελευταία ετήσια ομιλίας του για το έθνος και θα βρείτε μια μακρά λίστα προβλημάτων για τα οποία δεν ανέλαβε την ευθύνη.

Ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει. Το βίαιο έγκλημα επικρατεί σε όλη τη χώρα. Η χαοτική αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια καταστροφή, με απήχηση στη διεθνή σκηνή, και με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, βλέπουμε και πάλι τα αποτελέσματα της αποτυχίας του να ηγηθεί. Το μόνο πράγμα στο οποίο φαίνεται να είναι ενωμένοι οι Αμερικανοί είναι η αμοιβαία αποδοκιμασία της απόδοσης της κυβέρνησής του. 

Σύμφωνα με τον Economist , οι νέοι, προοδευτικοί Αμερικανοί ταλαιπωρούνται αφάνταστα με τον Μπάιντεν. Θέλουν έναν πρόεδρο που θα τηρήσει τον λόγο του και ο Μπάιντεν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. 

Εκτός από τους νεαρούς προοδευτικούς, οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν τον Μπάιντεν με παρόμοιο τρόπο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, κατάλαβαν από νωρίς ότι δεν πέτυχε τόσα πολλά απ’ όσα διαφήμιζε στην προεκλογική του εκστρατεία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Αυγούστου 2021 που παρουσιάστηκε στο NBC News.

Πολλοί ψηφοφόροι των μεγάλων αστικών προαστίων, ένα άλλο κρίσιμο μπλοκ ψηφοφόρων, απέσυραν επίσης την υποστήριξη τους προς τον Μπάιντεν – και η πτώση της υποστήριξης των προαστίων είναι πιο καταφανής στις πολιτείες που θα έπρεπε να είναι βασικές για τους Δημοκρατικούς αυτό το φθινόπωρο. 

Οι Ισπανόφωνοι ψηφοφόροι τείνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Μια δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου από την Wall Street Journal δείχνει ότι οι μισοί Ισπανόφωνοι ψηφοφόροι θα υποστήριζαν έναν Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για το Κογκρέσο, σε σύγκριση με περισσότερο από το 60% των Ισπανών ψηφοφόρων που υποστήριξαν τους Δημοκρατικούς υποψηφίους το 2020. Μόλις αυτή την εβδομάδα, το πρώτο ισπανόφωνο συντηρητικό ραδιοφωνικό δίκτυο εκτοξεύτηκε σε ακροαματικότητα. Οι Ισπανόφωνοι ψηφοφόροι θέλουν πλέον ένα πολιτικό περιεχόμενο που θα αντανακλά τις αξίες τους. 

Όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι, φαίνεται, εγκαταλείπουν τον Μπάιντεν επειδή έχουν κουραστεί από την αποτυχία του. 

Οι Δημοκρατικοί παρακολουθούν με ανησυχία τους αριθμούς του να πέφτουν. Εάν αυτές οι τάσεις συνεχιστούν, το GOP (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), θα σαρώσει εύκολα τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Οι Δημοκρατικοί το γνωρίζουν αυτό, εν μέρει επειδή οι ψηφοφόροι που έβαλαν τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο το 2020, δεν θα στηρίξουν το Δημοκρατικό Κόμμα το 2022.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να ενώσει τη χώρα, αλλά περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς πιστεύουν ότι είναι διχαστικός. Ορκίστηκε να τερματίσει την πανδημία. Αντιθέτως όμως, οδήγησε τις μικρές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα σε οικονομική κρίση, παρατείνοντας τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία. 

Υποσχέθηκε ότι θα έλυνε την κρίση στα νότια σύνορα της Αμερικής, αλλά το μόνο που έκανε, ήταν να την εντείνει. Υποσχέθηκε οικονομική ευημερία, αλλά ο πληθωρισμός έφτασε σε υψηλό 40 ετών και οι τιμές του φυσικού αερίου μόλις έσπασαν το εθνικό ρεκόρ και το μεγαλύτερο βάρος αυτού του φορτίου, το επωμίζονται οι απλοί άνθρωποι.

Όλα αυτά δεν αποτελούν το υπόβαθρο για έναν δημοφιλή πρόεδρο, καθώς πλέον, περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς τον αποδοκιμάζουν. Η κακή απόδοση του Μπάιντεν είναι μια μη κολακευτική – αλλά ακριβής – αντανάκλαση αυτού που προσφέρει το Δημοκρατικό Κόμμα, αυτή τη στιγμή στην Αμερική.

Στο δρόμο προς τις Ενδιάμεσες Εκλογές, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι επίκειται ανατροπή των Ρεπουμπλικανών στην αγροτική περιοχή της Τζόρτζια. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Τζέρεμι Χαντ, ελπίζει να δείξει στους ψηφοφόρους σε μια ιστορικά μπλε (δημοκρατική) περιοχή ότι μοιράζονται πολλές από τις ίδιες αξίες.

Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οι ψηφοφόροι παρακινούνται και θέλουν πραγματικά αποτελέσματα. Θέλουν ασφάλεια, ευημερία και ελευθερία. Θέλουν ισχυρούς ηγέτες μπροστά στις διεθνείς κρίσεις. Είναι λογικοί άνθρωποι και ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, απογοητεύονται όταν οι υποσχέσεις δεν τηρούνται και η αδυναμία γίνεται εμφανής.

 Οι οκτώ κρίσιμες πολιτείες που θα διαμορφώσουν τα αποτελέσματα στη Γερουσία και στη Βουλή,  Αριζόνα, Φλόριντα, Τζόρτζια, Νεβάδα, Νιου Χάμσαϊρ, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν θα μπορούσαν να καθορίσουν το νομοθετικό μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Ενδιάμεσες Εκλογές άλλωστε λειτουργούν ιστορικά ως δημοψηφίσματα για τον εν ενεργεία πρόεδρο. 

Οι Δημοκρατικοί πρόκειται να χάσουν τεράστιο έδαφος. Η πολιτική τους κατάσταση είναι επισφαλής. Γνωρίζουν ότι τα ζητήματα της προεκλογικής τους καμπάνιας τους δεν είναι δημοφιλή, αλλά συνεχίζουν να επιμένουν προς αυτά, ούτως ή άλλως. Οι ψηφοφόροι τους είναι δυσαρεστημένοι με τις πολιτικές τους και με την απόδοση του Μπάιντεν ως προέδρου, η αποτυχία απλώς είναι δεδομένη.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις