Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Δημοσιογράφοι που επέστρεψαν από την Ουκρανία – «Μας σημάδευαν 40 σκοπευτές»

 


Μεγάλη ανακούφιση που επέστρεψαν ασφαλείς στα πάτρια εδάφη νιώθουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι που το απόγευμα του Σαββάτου αφίχθησαν στην Ελλάδα από την Ουκρανία.

Μετά από τέσσερις ημέρες στο δρόμο με το κομβόι απομάκρυνσης οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Σταύρος Ιωαννίδης και Ηλίας Μπασίσογλου, όπως και πολλοί ομογενείς της Μαριούπολης επέστρεψαν στη χώρα μας. 

Η περιγραφή τους για τα όσα έζησαν στον πόλεμο της Ουκρανίας πραγματικά συγκλονίζει…

«Βγαίνοντας από τη Μαριούπολη, πέσαμε στο ρωσικό μπλόκο και δεν μας σημάδευαν μόνο ένας σκοπευτής. Τριάντα, σαράντα σκοπευτές ήταν. Ήταν έτοιμοι σε θέση μάχης και σημάδευαν εμάς. Η κάννη των δύο τανκς, το ένα που φαινόταν στην κάμερα και ένα άλλο δεξιά, σημάδευε εμάς και κάποια στιγμή ο επικεφαλής της ρώσικης επιχείρησης έβαλε μια δυνατή φωνή και είπε πιθανώς, όπως καταλάβαμε εμείς, “πάρτε θέση μάχης”. Τότε τριάντα, σαράντα φαντάροι σημάδευαν εμάς», είπε ο Ηλίας Μπασίσογλου από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Εκεί παγώσαμε πραγματικά! Κοιτιόμασταν και μείναμε ακίνητοι. Κοιτούσαμε μπροστά, βλέπαμε ακριβώς τα όπλα να μας σημαδεύουν και τις κάννες των δύο τανκς».

«Η παραμικρή κίνηση από την πλευρά μας θα μπορούσε να φανεί απειλητική και θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα πάρα πολύ δύσκολα. Να ανοίξουν πυρ ενδεχομένως για να χτυπήσουν το κομβόι. Δεν μας πίστευαν στην αρχή. Δεν πίστευαν ότι είμαστε όντως ένα ανθρωπιστικό κομβόι με δημοσιογράφους και οικογένειες που ακολουθούσαν. Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να περάσουμε από εκείνο το σημείο» πρόσθεσε ο Σταύρος Ιωαννίδης.

«Περάσαμε ώρες που προσπαθούσαμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να κάνουμε τη δουλειά μας γιατί αυτό έπρεπε να κάνουμε» κατέληξε.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις