Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Μόσχα: Εχουμε 500 νεκρούς στρατιώτες στο μέτωπο

 


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε τα πρώτα στοιχεία για τις απώλειες που υφίσταται κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.

Οπως αναφέρει, 498 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 1.597 έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών ΜΜΕ.

Η εκτίμηση είναι πολύ χαμηλότερη από τα στοιχεία που έχει δώσει η Ουκρανία για τις ρωσικές απώλειες - το Κίεβο ισχυρίζεται ότι έχουν σκοτωθεί 5.840 Ρώσους στρατιώτες.

Η Ρωσία ισχυρίστηκε επίσης ότι περισσότεροι από 2.870 Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και περίπου 3.700 τραυματίστηκαν. Το Κίεβο δεν έχει δώσει σχετικό νούμερο.

Οπως μεταδίδει το BBC, δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα ούτε τους ρωσικούς ούτε τους ουκρανικούς ισχυρισμούς, αλλά το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύει ότι οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανέφεραν ότι περισσότεροι από 2.000 πολίτες και 10 μέλη του προσωπικού των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις