Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ανατροπή με το έκτακτο επίδομα Πάσχα – Το νέο ποσό και οι δικαιούχοι

 


έκτακτο επίδομα Πάσχα: Τα μέτρα στήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια, στα οποία αναφέρθηκε χθες το απόγευμα στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξειδικεύτηκαν σήμερα.

Στην εξειδίκευση των μέτρων κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε χθες σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρούν σήμερα, Πέμπτη (17/3) οι αρμόδιοι υπουργοί των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιφέρει οικονομική διαταραχή και εκτροχιάζει τους εθνικούς και οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ενισχύει τον πληρωρισμό, ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών, προκαλεί ακρίβεια, φρενάρει την αναπτυξιακή δυναμική, τόνισε αρχικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Συναισθανόμαστε πλήρως την ανάγκη των συμπατριωτών μας για περαιτέρω στήριξη, ζώντας στην κοινωνία και όχι μέσα σε γυάλα, αντιδρούμε άμεσα και ψύχραιμα», συνέχισε. «Κάνουμε το καλύτερο πλαίσιο του εφικτού για να περιορίσουμε τις συνέπειες στο πορτοφόλι του πολίτη», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Αυξάνουμε σημαντικά την επιδότηση ρεύματος, δίνουμε έκτακτη επιδότηση ρεύματος για μικρές επιχειρήσεις.

Ενισχύουμε ευάλωτους συμπατριώτες μας με έκτακτη ενίσχυση σε 1,4 εκατ. νοικοκυριά για να καλύψουν μέρος αυξημένων τιμών».

Σχετικά με το έκτακτο επίδομα Πάσχα, παρότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 300 ευρώ, το τελικό ύψος διαμορφώνεται στα 200 ευρώ.

Η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης θα γίνει πριν από το Πάσχα.

Τα μέτρα στήριξης

Αύξηση επιδότησης ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Επιδότηση στο φυσικό αέριο

έκτακτη επιδότηση ρεύματος στις μικρές επιχειρήσεις

1,5 επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού για τον Απρίλιο-Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000 με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά

Ενίσχυση 200 ευρώ σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Ενίσχυση 200 ευρώ σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες

200 ευρώ σε 167.000 διακούχους επιδόματος ΑμεΑ

έκτακτο επίδομα Πάσχα: Διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισόδημα

Χορηγείται επιδότηση καυσίμων στους πολίτες για 3 μήνες στα φυσικά πρόσωπα, μεταξύ και ελεύθεροι επαγγελματίες, κάτοικοι Ελλάδας με εισόδημα έως 30.000 ευρώ και διαθέτουν ένα αυτοκίνητο

60 λίτρα καυσίμου το μήνα και 22 λεπτά το λίτρο-Η επιδότηση για το diesel θα είναι 15 λεπτά

Σε νησιά η επιδότηση ενισχύεται σε 27 λεπτά το λίτρο

Παρατείνετε ο χρόνος αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών- Από 60 σε 96 άτοκες δόσεις– Παραμένει η έκπτωση 15% για εφάπαξ αποπληρωμή

Μειώνεται περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ– Τα φυσικά πρόσωπα θα πληρώνουν από φέτος μόνιμα συνολικά 920 εκατ. ευρώ λιγότερα από το 2018

Δίνεται τον Απρίλιο ενίσχυση 200 ευρώ στα ταξί για να καλυφθεί μέρος των καυσίμων

Στα 72 ευρώ η επιδότηση για τα νοικοκυριά τον Απρίλιο για τις πρώτες 300 kWh

Η επιδότηση για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου φτάνει τα 87 ευρώ για τις πρώτες 300 kWh

Για όσους πέρυσι δεν είχαν υποβάλλει στην περσινή δήλωση αριθμό παροχής θα το κάνουν φέτος και θα πάρουν την αναδρομικά επιδότηση από τον Ιανουάριο

Για επιχειρήσεις η επιδότηση φτάνει τα 130 ανά μεγαβατώρα – ΜμΕ και αρτοποιία πρόσθετη επιδότηση 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης

Επιδότηση 20 ευρώ για φυσικό αέριο σε νοικοκυριά – ΔΕΠΑ εμπορίας +20 ευρώ επιδότηση

Πιο αναλυτικά:

Αρχικά, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, συνεχίζεται η επιδότηση του φυσικού αερίου, δίνουμε έκτακτη επιδότηση ρεύματος στις μικρές επιχειρήσεις. Το συνολικό κόστος σε αυτές τις παρεμβάσεις εκτιμάται στα 640 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο.

Δεύτερη παρέμβαση: Ενισχύουμε ευάλωτους συμπατριώτες μας. Χορηγείται έκτακτη ενίσχυση σε 1.4 εκατ. νοικοκυριά προκειμένου να καλύψουν μέρος των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας. Η ενίσχυση αυτή θα καταβληθεί πριν το Πάσχα.

Χορηγείται μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο στους δικαιούχους Μαρτίου. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000 με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά.

Χορηγείται ενίσχυση 200 ευρώ σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, σε 167.000 δικαιούχους του επιδόματος ΑΜΕΑ. Επίδης, θα δοθεί διπλή δόση σε 240.000 δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Τρίτη παρέμβαση για τα καύσιμα: χορηγείται απευθείας επιδότηση καυσίμων για 3 μήνες στα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων με δηλωθέν εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Υπολογίζετια ότι 3 εκατ. πρόσωπα καλύπτονται. Η επιδότηση αφορά 60 λίτρα μηνιαίως και θα ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Η ελαφύνση 54 ευρώ το μήνα.

Ειδικά για αυτούς τους πολίτες σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση ενισχύεται σε 27 λεπτά το λίτρο. 130 εκατ. ευρώ κοστίζει η παρέμβαση αυτή.

Ακόμη, επιδοτείται στην πηγή από τον κρατικό προϋπολογισμό το Diesel ώστε το όφελος στην τελική τιμή να είναι 15 λεπτά το λίτρο.

Παράλληλα, δίνεται και επιδότηση 200 ευρώ στα ταξί για τον Απρίλιο.

Πώς και ποιοι θα πάρουν το επίδομα στα καύσιμα

Νέο πάκετο στήριξης σε καταναλωτές και επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της εκτόξευσης των τιμών στα καύσιμα προβλέπεται απευθείας επιδότηση καυσίμων στους πολίτες για 3 μήνες και αφορά φυσικά πρόσωπα με δηλωθέν εισόδημα εως 30.000 ευρώ.

Η ενίσχυση αφορά περίπου 3.000.000 πρόσωπα.Επιδοτούνται 60 λίτρα καυσίμων το μήνα. Το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η επιδότηση θα είναι μεγαλύτερη στις νησιωτικές περιοχές.

Σε ότι αφορά το πετρέλαιο κίνησης μειώνεται η τιμή του κατά 15 λεπτά το λίτρο, μέτρο που θα κοστίσει 23 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης ανακοινώθηκε ενίσχυση 200 ευρώ στους ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στα καύσιμα.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις