Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Δραματική προειδοποίηση από Αμερικανούς και Βρετανούς εθελοντές στην Ουκρανία: «Μην έρχεστε εδώ – Είναι παγίδα»!


 Αγωνιώδες μήνυμα σε όσους θέλουν να έρθουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν με την λεγόμενη «Διεθνή Ταξιαρχία» απηύθυνε Αμερικανός εθελοντής ο οποίος βρίσκεται στο στρατόπεδο που βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους στη Λβιβ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι περισσότεροι ξένοι εθελοντές

Όπως λέει ο ίδιος οι συνθήκες είναι τραγικές, έχουν πολλούς νεκρούς και στο τέλος προειδοποιεί να μην έρθει κανείς στην Ουκρανία γιατί είναι «παγίδα».

«Για όποιον αναρωτιέται τι συμβαίνει εδώ, είμαστε ενταγμένοι στην 102η Ταξιαρχία του ουκρανικού Στρατού. (102nd Territorial Defense Brigade Ivano-Frankivsk).

Η βάση μας έχει καταστραφεί. Η βάση που είναι δίπλα μας έχει επίσης καταστραφεί Αμερικανοί, Βρετανοί πάρα  πολλοί είναι νεκροί. Δεν λένε τίποτα(σ.σ. οι Ουκρανοί) μετρούν τους νεκρούς μας ως δικούς τους νεκρούς. Προσπαθούν να μας στείλουν στο Κίεβο χωρίς όπλα», λέει ο Αμερικανός εθελοντής για να συνεχίσει:

«Όσοι τυχεροί παίρνουν όπλα είναι ζήτημα εάν πάρουν μερικούς γεμιστήρες με 10 σφαίρες ο καθένας. Όταν μας είπαν ότι θα μας στείλουν στο Κίεβο είπαμε όχι. Μια ολόκληρη ομάδα από Αμερικανούς, Καναδούς και Βρετανούς. Τότε οι Ουκρανοί μας είπαν να σηκωθούμε να φύγουμε αλλιώς θα μας πυροβολούσαν.

Έτσι εγώ, ένα Βρετανός και ένας άλλος Αμερικανός κρυφτήκαμε σε ένα ασθενοφόρο και πήγαμε στα σύνορα. Εκεί επικρατεί ένα κομφούζιο. Όποιον ανακαλύπτουν με στρατιωτική στολή ή οτιδήποτε στρατιωτικό εφόδιο τον στέλνουν πίσω στο μέτωπο!

Το ασθενοφόρο μας άφησε περίπου 5 χλμ. από τα σύνορα. Εκεί μας βρήκε μια ανθρωπιστικοί οργάνωση η οποία μας είπε να βγάλουμε τα στρατιωτικά και να φορέσουμε γιλέκα του Ερυθρού Σταυρού εάν θέλαμε να περάσουμε τα σύνορα με την Πολωνία.

Όσοι σκέφτονται να έρθουν εδώ ας το ξανασκεφτούν. Είναι παγίδα»., κατέληξε ο Αμερικανός.

Τα ίδια ακριβώς αναφέρει και ένας άλλος Βρετανός εθελοντής ο οποίος λέει ότι οι Οκυρανοί τους στέλνουν στο μέτωπο χωρίς τίποτα, ούτε καν όπλα το πολύ με μια γεμιστήρα με 10 σφαίρες.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις