Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

EKTAKTO - BINTEO - Αναβλήθηκε για το Δεκέμβριο η δίκη του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα.


  Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

Αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο η δίκη του Καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα που κάθισε στο

εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου. Η υπόθεση αφορά σε ανάρτηση που είχε κάνει μετά το ισχαιμικό επεισόδιο του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά κάνοντας αναφορά σε πιθανή παρενέργεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που είχε κάνει πριν οκτώ μήνες τονίζοντας την ανάγκη να υποβληθεί κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ. Ο γιατρός του υφυπουργού είχε δηλώσει πως το ισχαιμικό επεισόδιο οφειλόταν σε χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Πάρα την αναβολή, λόγω απουσίας μαρτύρων, η υπόθεση εκφωνήθηκε και η δίκη ξεκίνησε με τον Κοσμήτορα των Σχολών Επιστημών Υγείας, Θεόδωρου Δαρδαβέση, να καταθέτει:

«Όταν μία προσωπικότητα με αυτή την ειδικότητα κάνει μία τέτοια δημόσια δήλωση που είναι αμφίσημη δημιουργεί ερωτηματικά σε αδαείς που τον θαυμάζουν και τον εμπιστεύονται», είπε ανάμεσα σε άλλα ο μάρτυρας.

Σημειώνεται ωστόσο ότι απουσίαζαν οι δύο άλλοι μάρτυρες, ο θεράπων γιατρός του υφυπουργού, Σωτήριος Πατσιλινάκος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος με την εισαγγελέα να προτείνει αναβολή, θεωρώντας ότι οφείλουν να καταθέσουν. Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση και η δίκη αναβλήθηκε.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, ο Καθηγητής Κούβελας ήρθε σε επαφή και συνομίλησε με τους δεκάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν από το πρωί σε ένδειξη αλληλεγγύης και βλέποντάς τον φώναξαν «αθώος».


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις