Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

EKTAKTO: MAZIKH πυραυλική επίθεση της Ρωσίας σε στρατιωτική βάση στο Λβιβ - Αναφορές ότι εκεί αποθηκεύονταν στρατιωτικό υλικό από νατοϊκές χώρες

 


Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι ρωσικές επιθέσεις σε αρκετά μέτωπα κατά την 18η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις στο Λβιβ, που απέχει 70χλμ. από τα πολωνικά σύνορα με την ουκρανική πλευρά να μιλά για χτυπήματα από πυραυλικά συστήματα.

Οι αναφορές για το τι χτύπησε την στρατιωτική εγκατάσταση είναι ακόμα επίσημα αδιευκρίνιστο με βαλλιστικά βλήματα είναι οι πιο κοντινές στην πραγματικότητα (οι τοπικές αρχές μίλησαν για ρουκέτες κάτι αδύνατον για τόσο μακριά από τις ρωσικές θέσεις). 

«Πολλαπλές εκρήξεις ακούστηκαν στο Λβιβ και τη Χερσώνα και υπάρχουν αναφορές ότι το Λβιβ δέχεται ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις», σύμφωνα με την Kyiv Independent.

Οι εκρήξεις ακούγονταν στην Πολωνία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο Πρζεμίσλ.

Πληροφορίες για ρωσικό πλήγμα κατά στρατιωτικής βάσης κοντά στα πολωνικά σύνορα

Αεροπορική επιδρομή (κατ΄ άλλους) πραγματοποιήθηκε εναντίον ουκρανικής στρατιωτικής βάσης στο Γιαβορίβ, στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα πολωνικά σύνορα, ανακοινώθηκε σήμερα από την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Λβιβ.

«Οι εισβολείς πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους», ανέφερε σε δήλωσή της η διοίκηση.

Το κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 25 χιλιομέτρων από τα πολωνικά σύνορα, δεν έκανε γνωστό αν επλήγη. Ανακοίνωσε πως θα δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κέντρο αποθηκεύονταν στρατιωτικό υλικό από νατοϊκές χώρες κάτι που πλέον θεωρείται “νόμιμο στόχο” κατά την ρωσική πλευρά όπως έχει ανακοινωθεί (ΥΠΑΜ).

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις