Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Συμφωνία Μόσχας-Κιέβου για νέο γύρο διαπραγματεύσεων - Την Τετάρτη στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

 


Την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επέλασή τους για έκτη ημέρα στην Ουκρανία Κίεβο και Μόσχα συμφώνησαν για έναν γύρο διαπραγματεύσεων. 

Συγκεκριμένα Κίεβο και Μόσχα θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη 2 Μαρτίου στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας, με τις προσδοκίες να παραμένουν πάντως χαμηλές.

Σημειώνεται πως οι δύο πλευρές επέστρεψαν μετά τις επαφές που είχαν στις πατρίδες τους, ωστόσο συμφωνήθηκε να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ανέφερε πως βρέθηκαν κοινά σημεία στις συνομιλίες, σύμφωνα με τα οποία είναι δυνατό να υπάρξουν στο μέλλον κοινές θέσεις. Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα πως «στις συνομιλίες με τη Ρωσία δεν υπάρχει το αποτέλεσμα που θέλει το Κίεβο».

Οι όροι της Ρωσίας

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, και έθεσε συγκεκριμένους όρους για τον τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, που είναι οι εξής:

  • Η αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία
  • Η αποστρατιωτικοποίηση
  • Η εξάλειψη των Ναζί του ουκρανικού κράτους,
  • Το ουδέτερο καθεστώς στο Κίεβο

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις