Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Εθνική Οδό – Χειροπέδες σε συμμορία που έκλεβε χαλκό - Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις ταχύτητες


 Κείμενο Κώστας Παπαδόπουλος

Σε πέντε συλλήψεις, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη συμμορίας που έκλεβε μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΗ για να αρπάξει τον χαλκό, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. και η συγκεκριμένα δυνάμεις της ΟΠΚΕ και της Τροχαία.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από μεγάλη κλοπή μετασχηματιστών από το Κρανίδι. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα των δραστών, με τον οδηγό να βγαίνει στην Εθνική Οδό και να επιχειρεί διαφυγή αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα περιπολικά να τον ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής, έσπασε τις μπάρες στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ασπροπύργου, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφύγει τη σύλληψη.

Τελικά, το Ι.Χ. αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από τους έμπειρους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, αφού εξετράπη της πορείας του επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ. Σε αυτό επέβαιναν πέντε Πακιστανοί, οι οποίοι έχουν διαπράξει πολλές κλοπές και έχουν ξεφύγει στο παρελθόν από αστυνομικές καταδιώξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας «χτυπούσαν» σε Κρανίδι, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, φροντίζοντας να είναι κοντά σε Εθνική Οδό για να μπορούν να φεύγουν με ταχύτητα για το κρησφύγετο τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει στο παρελθόν μετασχηματιστή στον υποσταθμό της Νέας Τίρυνθας Αργολίδος. Ξεβίδωσαν από δίστηλη κολώνα της ΔΕΗ τον μετασχηματιστή υψηλής ισχύος, τον έριξαν στο έδαφος, έλυσαν τις βίδες από το καπάκι και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χαλκό βάρους 300 κιλών, αξίας περίπου 1.500 ευρώ. Επίσης προκάλεσαν φθορές στον υποσταθμό που ανέρχεται στις 5.000 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση αφαίρεσαν 480 κιλά χαλκού αξίας 2.400 ευρώ στον υποσταθμό Διδύμων, ενώ προκάλεσαν ζημιά ύψους 6.500 ευρώ.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις