Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Το Facebook θα επιτρέπει αναρτήσεις που καλούν σε βία κατά των Ρώσων και σε εκκλήσεις για τον θάνατο του Πούτιν

 


Η Meta Platforms θα επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram σε ορισμένες χώρες να κάνουν αναρτήσεις, στις οποίες ζητείται βία κατά Ρώσων αξιωματούχων και στρατιωτών στο πλαίσιο της εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, σε μια προσωρινή αλλαγή της πολιτικής για τη ρητορικής μίσους.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιτρέπει επίσης ορισμένες αναρτήσεις που καλούν σε θάνατο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και η Πολωνία, σύμφωνα με μια σειρά εσωτερικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους συντονιστές περιεχομένου της.


Τα email ανέφεραν ότι οι εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων επιτρέπονται όταν η ανάρτηση μιλά ξεκάθαρα για εισβολή στην Ουκρανία. Aναφέρεται επίσης ότι οι εκκλήσεις για βία εναντίον Ρώσων στρατιωτών επιτρέπονται επειδή χρησιμοποιούνται ως εκπρόσωποι μιας παράνομης εισβολής, αλλά δεν θα ισχύει για αιχμαλώτους πολέμου.

Εκπρόσωποι της Meta, δεν έχουν απαντήσει ακόμα στα αιτήματα για σχολιασμό.

Οι προσωρινές αλλαγές πολιτικής ισχύουν για τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία δήλωσε ότι απαγορεύει το Facebook στη χώρα ως απάντηση στους περιορισμούς πρόσβασης στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην πλατφόρμα. Η Μόσχα έχει πατάξει τις εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Twitter (TWTR.N) , το οποίο είπε ότι θα είναι περιορισμένο στη χώρα, κατά τη διάρκεια της εισβολής της στην Ουκρανία, την οποία αποκαλεί «ειδική επιχείρηση».

Πολλές μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν ανακοινώσει νέους περιορισμούς περιεχομένου γύρω από τη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης RT και Sputnik στην Ευρώπη, και έχουν επιδείξει αποπροσανατολισμό σε ορισμένες από τις πολιτικές τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαρτυρούν επίσης ότι η Meta θα επιτρέπει επαινετικά σχόλια υπέρ του του ακροδεξιού τάγματος των Azov, κάτι που μέχρι πρόσφατα απαγορευόταν

Ο εκπρόσωπος της Meta, Τζο Όσμπορν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι η εταιρεία «προς το παρόν κάνει μια μικρή εξαίρεση αναφορικά με το τάγμα του Αζόφ, αυστηρά όμως στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Ουκρανίας ή στο ρόλο τους ως τμήμα της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς».



Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις