Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Gidran: Η Ουγγαρία παρέλαβε νέα τεθωρακισμένα οχήματα από την Τουρκία


 Η Τουρκία παρέδωσε μια πρώτη παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Gidran στον ουγγρικό στρατό σήμερα Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022. Αυτή ήταν η πρώτη παράδοση μετά το άνοιγμα ενός τουρκικού εργοστασίου παραγωγής στη χώρα, ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah.

Τα οχήματα, γνωστά ως Gidran, είναι τεθωρακισμένα 4×4 MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) που θα είναι σε υπηρεσία με τον στρατό της Ουγγαρίας. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία του Gidran, Nurol Makina, θα παράγεται με άδειες που εκδίδονται στην Ουγγαρία.

Ο Υφυπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας Gaspar Maroth δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι 40 Gidran κατασκευάστηκαν στην Τουρκία και παραδόθηκαν στις ουγγρικές Ένοπλες Δυνάμεις. Άλλα 100 θα παραχθούν στην Ουγγαρία, συμπλήρωσε.

Η Ουγγαρία υπέγραψε για πρώτη φορά μια συμφωνία για την απόκτηση των οχημάτων Gidran που ξεκίνησε το 2018 με τα πρώτα δέκα οχήματα να φτάνουν σε υπηρεσία στην Ουγγαρία τον περασμένο μήνα.

Υιοθετώντας το Gidran για χρήση από τον ουγγρικό στρατό και ανοίγοντας μια γραμμή παραγωγής για αυτό, η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που επιτρέπει τις επιχειρήσεις τουρκικής αμυντικής εταιρείας στο έδαφός της. Είναι επίσης η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ μετά την Πολωνία που αποκτά τουρκικό οπλισμό.

Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η Πολωνία έγινε ο δεύτερος χειριστής του τουρκικού οπλισμένου drone TB2 Bayraktar μετά την ίδια την Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι. Εν τω μεταξύ, η Λετονία εκδηλώνει ενδιαφέρον για τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Οι σύμμαχοι της Τουρκίας στην Ουκρανία, το Κατάρ, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιούν το drone, ενώ άλλοι όπως το Καζακστάν έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Πηγή: Ahval Daily Sabah 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις