Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Γυναίκα η αρχηγός των χούλιγκαν – Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης


 Στην απόδοση βαρύτατων ποινικών κατηγοριών σε βάρος έξι ατόμων για οπαδική βία προχώρησε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά μάλιστα στη σύλληψη τεσσάρων κατηγορουμένων, ενώ δύο άτομα αναζητούνταν ακόμα μέχρι αργά το απόγευμα.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Ολα αυτά, ενώ η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται και για άλλα πρόσωπα, αφού σε επιθέσεις της ομάδας των χούλιγκαν είχαν συμμετάσχει ακόμα και 40 άτομα! Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που εκτελούνται εντάλματα σύλληψης για τόσο βαριά αδικήματα για οπαδική βία, μεταξύ άλλων και για εγκληματική οργάνωση.

Είχε προηγηθεί εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, και του αρμόδιου αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, Ζαχαρία Κοκκινάκη, αμέσως μετά τη σοκαριστική δολοφονία του Αλκη στη Θεσσαλονίκη, στην οποία οι ανώτατοι δικαστές ζητούσαν από τους εισαγγελείς όλης της χώρας την πλήρη ενεργοποίηση του ποινικού οπλοστασίου και την απόδοση κακουργηματικών ευθυνών, όπου αυτές προκύπτουν.

Μετά την έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου, για τη συγκεκριμένη σπείρα χούλιγκαν, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για συνολικά 18 αδικήματα, κατά περίπτωση, πέντε εκ των οποίων είναι κακουργήματα. Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις, κατοχή εκρηκτικών υλών, βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας,  αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι μια 27χρονη γυναίκα, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας.

Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχε συσταθεί και να δρούσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά και αποτελούνταν από οπαδούς του Παναθηναϊκού. Φέρεται να πραγματοποίησε περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, αλλά και σε καταστήματα και οχήματα.

Κατά την έρευνα των Αρχών, πραγματοποιήθηκε και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου με εντολή εισαγγελέα, ενώ από τις συνομιλίες φέρεται να προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή των έξι κατηγορουμένων, καθώς και ο αρχηγικός ρόλος της 27χρονης.

Συνολικά, δρούσαν σε πολυάριθμες ομάδες, συνήθως 15 έως 40 ατόμων, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο χρησιμοποιούσαν διάφορα όπλα, όπως βόμβες μολότοφ, μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιες ράβδους σε κάθε τους επίθεση. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί για τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η μεγάλη αυτή έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών φαίνεται πως βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Εκτός από την πλήρη εξιχνίαση της συγκεκριμένης ομάδας χούλιγκαν, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και άλλες επιθέσεις και εγκληματικές ενέργειες από οπαδούς και άλλων ομάδων εκτός του Παναθηναϊκού που αφορά η συγκεκριμένη δικογραφία.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις