Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ιταλία: «Έκοψαν» τον Ντοστογιέφσκι από το πανεπιστήμιο του Μιλάνου – Αντιδράσεις και μια τοιχογραφία του Ρώσου συγγραφέα


 Η απόφαση του πανεπιστημίου της Ιταλίας να αποσύρει το μάθημα για τον Ντοστογιέφσκι λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και τελικά ανακλήθηκε

Η απόφαση του Πανεπιστημίου του Μιλάνου «Bikoka» να αποσύρει το επιστημονικό μάθημα για τον Ντοστογιέφσκι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Η απόφαση μάλιστα αυτή πάρθηκε σε αντιδιαστολή με άλλη πρόταση, που προέβλεπε την εισαγωγή της μελέτης της ουκρανικής λογοτεχνίας.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου αναγκάστηκε να αποσύρει την απαράδεκτη απόφασή της να «εξορίσει» έναν από τους σημαντικότερους – αν όχι τον σημαντικότερο – συγγραφέα της νεότερης λογοτεχνίας, μετά την κατακραυγή.

Ανάμεσα σε όσους αντιδρούν και ο ο Ναπολιτάνος ​​καλλιτέχνης Jorit που  αφιέρωσε μια μεγάλη τοιχογραφία στον συγγραφέα των μυθιστορημάτων «Έγκλημα και Τιμωρία», «Αδελφοί Καραμάζοφ» κ.α.

Πολλοί Ιταλοί ενάντια στην απόφαση του πανεπιστημίου

Ο Jorit δήλωσε ότι πολλοί Ιταλοί καταδικάζουν την ενέργεια του Πανεπιστημίου του Μιλάνου. Η τοιχογραφία του Ναπολιτάνου καλλιτέχνη βασίζεται στο πορτρέτο του Ντοστογιέφσκι, που ζωγράφισε το 1872 ο Βασίλι Πετρόφ.

Η μεγάλη τοιχογραφία είναι ζωγραφισμένη στη γωνία του τοίχου της Τεχνικής Σχολής Augusto Ridgi. Το δεύτερο μέρος της τοιχογραφίας είναι ένα απόσπασμα από την ταινία του Πιέρ Πάολο Παζολίνι «Γεράκια και σπουργίτια».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις