Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ka-52: KAPE KAPE επιδρομή ρωσικού ελικοπτέρου στην Ουκρανία «μέσα από τα μάτια» πιλότου [vid]

 


Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πριν λίγη ώρα ένα αποκαλυπτικό βίντεο, μιας αεροπορικής επιδρομής που εκτέλεσε τις πρώτες μέρες του πολέμου, ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο τύπου Ka-52 «μέσα από τα μάτια» του πιλότου, με τα πλάνα αυτά να αναμεταδίδονται από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι Ρώσοι, πρόκειται για μια προωθημένη ομάδα ελικοπτέρων τύπου Ka-52 τα οποία επιτέθηκαν σε ουκρανικές δυνάμεις και οχυρωμένες θέσεις κοντά σε αεροδρόμιο, ώστε να υποστηρίξουν τις επερχόμενες αερομεταφερόμενες ρωσικές δυνάμεις.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης γνωστό ότι ένα από τα ελικόπτερα αυτά δέχθηκε πλήγμα από ουκρανικό φορητό πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας MANPADS και στη συνέχεια τα άλλα ελικόπτερα αποφάσισαν να μετατραπούν σε «ασπίδα» για τα υπόλοιπα ελικόπτερα τύπου Mi-8 που μετέφεραν τις ρωσικές επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο.

Λόγω ενός πλήγματος που δέχθηκε το ελικόπτερο Ka-52, το πλήρωμα αποφάσισε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ενώ ακόμα περίμεναν το δεύτερο «κύμα» ρωσικής επίθεσης. Τελικά, εντοπίστηκαν από φίλιες δυνάμεις και διεσώθηκαν. Αναλυτές εκτιμούν ότι το περιστατικό αυτό σημειώθηκε τις πρώτες μέρες του πολέμου και αφορά την πρώτη ρωσική επιδρομή στο αεροδρόμιο Αντόνοφ στο Γκοστομέλ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις