Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Σκληροτράχηλοι Τσετσένοι προελαύνουν έξω από το KIEBO: Περιμένουν εντολή για να «καθαρίσουν» τις ουκρανικές δυνάμεις - BINTEO δείχνει Τσετσένους μαχητές λίγο έξω από το Κίεβο


 Σφίγγει η «τανάλια» για τις δυνάμεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς έξω από το Κίεβο έχουν συγκεντρωθεί αρκετές ρωσικές δυνάμεις και περιμένουν εντολές. 

Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει πλήγματα ακριβείας, όπως για παράδειγμα αυτό που έκαναν στον πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης, ενώ παράλληλα έχει σχηματιστεί από προχθές ένα κονβόι 64 χλμ. αλλά και ένα νέο -μικρότερο- το οποίο αποτελείται από 2.000 άρματα. 

Λίγο έξω από το Κίεβο βρίσκεται και το στράτευμα των Τσετσένων, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της δημοκρατίας της Τσετσενίας. 

Οι Τσετσένοι έχουν ξεκινήσει να εμπλέκονται από χθες σε μάχες με τον Καντίροφ να ανακοινώνει μέσω Telegram ότι δύο Τσετσένοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι έξι έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία, όπου ο ρωσικός Στρατός προχώρησε σε έναρξη επιχειρήσεων στα πρώην ρωσικά εδάφη την Πέμπτη.


Να θυμίσουμε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν σταλεί στην Ουκρανία περίπου 10.000 Τσετσένοι. 

«Θέλω να δώσω μια συμβουλή στον ακόμη εν ενεργεία πρόεδρο της Ουκρανίας, προτού γίνει πρώην: τηλεφωνήστε στον αρχιστράτηγο μας, πρόεδρο Βλαντιμίροβιτς και ζητήστε συγγνώμη», είχε τονίσει ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.


Στεκόταν στο βήμα εκδήλωσης στο κέντρο του Γκρόζνι, ενώπιον πλήθους μελών των τσετσενικών ειδικών δυνάμεων, προτού αναχωρήσουν -όπως ανέφεραν τοπικά και ρωσικά ΜΜΕ- για τα μέτωπα της Ουκρανίας.

Στην ομιλία του, ο Καντίροφ κάλεσε επίσης τον ουκρανικό Στρατό να παραδοθεί. Οι Τσετσένοι «δεν θέλουν να στερήσουν από τις ουκρανικές οικογένειες τους πατεράδες τους», υποστήριξε.

«Σας ζητάμε να καταθέσετε τα όπλα. Έχετε μόνο δύο επιλογές. Και η δεύτερη θα είναι πολύ χειρότερη. Σας το υποσχόμαστε»…

Το μήνυμα του Καντίροφ προς τα μέλη των ειδικών δυνάμεων, ανέφερε, είναι ότι στο στόχαστρό τους θα έχουν «τα ουκρανικά εθνικιστικά/νεοναζιστικά “εθελοντικά τάγματα”».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις