Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού που άφησε άφωνο τον φαρμακοποιό


 Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο φαρμακοποιός θα θυμάται πιθανότατα για πάντα το σημερινό πρωινό στη Χάλκη.

Ο νεαρός φαρμακοποιός μίλησε με τον ίδιο τον προσωπικά τον 26χρονο που πήρε την απόφαση να αφήσει την Αθήνα και να ζήσει στη Χάλκη. Με το φαρμακείο που άνοιξε, λύνει μια σειρά από προβλήματα και ικανοποιεί ένα από τα πιο βασικά αιτήματα των κατοίκων του νησιού. Στη Χάλκη ακόμα και για μία ασπιρίνη έπρεπε να περιμένουν το καράβι από τη Ρόδο. Κάτι που πλέον δεν θα συμβαίνει.

Επικοινωνία, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον φαρμακοποιό Παναγιώτη Πατέλη, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν 15 ημέρες στο φαρμακείο στη Χάλκη. Ο πρωθυπουργός, θέλησε να τον συγχαρεί και να τον ευχαριστήσει για την απόφασή του να εγκατασταθεί στο νησί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στους ακρίτες.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο 26χρονος Παναγιώτης Πατέλης πήρε την απόφαση να αφήσει τη ζωή της πρωτεύουσας και να εγκατασταθεί μόνιμα στο ακριτικό νησί. Μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της ακριτικής Χάλκης ακόμη και για ένα κουτί ασπιρίνη έπρεπε να περιμένουν το καράβι από τη Ρόδο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όμως, ένα πάγιο αίτημά τους ικανοποιήθηκε: το νησί απέκτησε το πρώτο του φαρμακείο, που αναλαμβάνει ένας 26χρονος φαρμακοποιός από την Αθήνα.

Το αίσθημα ασφάλειας στη Χάλκη επέστρεψε, με τους περίπου 250 – 300 μόνιμους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες πλέον να μπορούν να προμηθεύονται άμεσα τα φάρμακά τους. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε μία άδεια φαρμακείου, η οποία, όπως εξηγεί ο δήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Φραγκάκης, ήταν «ορφανή».

«Δεν υπήρχε ενδιαφέρον να ανοίξει κάποιος φαρμακείο στο νησί. Αλλωστε, είμαστε ένα μικρό νησί και η αγορά, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι περιορισμένη και δεν αποτελεί δέλεαρ». Αυτό, όμως, δεν συνέβη στην περίπτωση του 26χρονου νέου φαρμακοποιού Παναγιώτη Πατέλη. Χωρίς να έχει κάποια σχέση με τη Χάλκη, ούτε την είχε επισκεφθεί μέχρι τώρα, έφτασε στο νησί πριν από περίπου τρεις μήνες για να βρει τον χώρο όπου θα στεγάσει το φαρμακείο του αλλά και να ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες. Κι έτσι, πριν από 15 ημέρες άνοιξε τις πόρτες το δικό του φαρμακείο, το πρώτο στο νησί.

Σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr, ο Παναγιώτης σπούδασε Φαρμακευτική στη Μόντενα της Ιταλίας. «Είχα συμφοιτητές οι οποίοι έψαχναν, όταν θα έπαιρναν πια το πτυχίο, να ανοίξουν φαρμακείο όχι στις πόλεις αλλά σε απομακρυσμένες περιοχές, πάνω στους Δολομίτες, τμήμα των Αλπεων. Κι αυτό γιατί υπάρχουν προδιαγραφές ανάπτυξης στο μέλλον. Για μας, εδώ στην Ελλάδα, τέτοια μέρη είναι τα νησιά μας, οπότε όταν ήρθε πια η ώρα να ανοίξω φαρμακείο, έψαχνα για κενή θέση σε κάποιο ελληνικό νησί».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις