Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Oι Ρώσοι «σφυροκοπούν» τους OYKPANOYΣ στο XAPKOBO - Ο στρατηγικός ρόλος της ρωσόφωνης πόλης (photo-video)


 Σφοδρές ήταν οι μάχες στο ξημέρωμα της 7ης μέρας από την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, με το Χάρκοβο να σφυροκοπείται από τους Ρώσους, καθώς νέα ρωσικά δυνάμεις έφτασαν στην πόλη της οποίας ο πληθυσμός αποτελείται κυρίως από ρωσόφωνους.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, επικαλούμενος την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, τα ρωσικά στρατεύματα έφτασαν στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Οι βομβαρδισμοί είναι σφοδροί.

Το Χάρκοβο είναι στρατηγικός στόχος για την Μόσχα καθώς όχι μόνο διαθέτει πλειοψηφικό ρωσόφωνο πληθυσμό αλλά και γιατί αποτελεί το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Ουκρανίας.

Εκεί βρίσκεται και το κέντρο της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας (όπως και στο Νικολάεφ, το οποίο επίσης έχει τεθεί υπό τον ρωσικό «κλοιό»)

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι περίπου στις 3:00 το πρωί τοπική ώρα, ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα προσγειώθηκαν και συγκρούστηκαν σφοδρά με τις ουκρανικές δυνάμεις.

 «Μια ρωσική ομάδα αποβίβασης προσγειώθηκε στο Χάρκοβο», ανέφερε μια πηγή από την Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας, λίγο πριν τις 3:00 τα ξημερώματα.


Σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη πληροφορία, οι Ρώσοι επιτέθηκαν στο νοσοκομείο του στρατιωτικού ιατρικού κέντρου, προσθέτοντας ότι «ξέσπασε μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών υπερασπιστών».

Ασταμάτητο σφυροκόπημα από χθες στο Χάρκοβο

Θυμίζουμε ότι από χθες το Χάρκοβο σφυροκοπείται από τους Ρώσους, οι οποίοι χτυπούν πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους όσο αυτό είναι εφικτό σε μία εμπόλεμη ζώνη.

Οι Ρώσοι θέλουν να αποφύγουν να υπάρξουν απώλειες μεταξύ του ρωσόφωνου πληθυσμού και επιλέγουν τον δρόμο της συνεχούς πολιορκίας με σκοπό να εξαντληθούν οι ουκρανικές προμήθειες σε καύσιμα και πυρομαχικά.

 Στο βίντεο που ακολουθεί γυναίκα φαίνεται πως καταγράφει την τεράστια έκρηξη μέσα από το σπίτι της, πίσω από τα στόρια του παραθύρου, όσο ο νυχτερινός ουρανός φωτίζεται από τον βομβαρδισμό.

Προς το παρόν, η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές και το λέμε αυτό καθώς το BBC δημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ με ουκρανικά fake news τα οποία εξυπηρετούν αποκλειστικά την ουκρανική και κατ' επέκταση αμερικανική προπαγάνδα με την οποία στηρίζεται το αφήγημα της «καλής» Δύσης και της «κακής» Ρωσίας.

Στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, οι διασώστες ανασύρουν θύματα από τα συντρίμμια της έδρας της τοπικής διοίκησης. Άλλοι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στην ίδια πόλη.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις