Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Αντίθετος με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού o Βασιλακόπουλος


 Αντίθετος με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις του καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, πως ίσως μέχρι το Πάσχα να έχει καταργηθεί το «Green Pass».

«Εγώ θα διαφωνούσα με την προσέγγιση του κ. Μαγιορκίνη. Μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές αν γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να ναι κανείς δυσαρεστημένος στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος. Πρόσθεσε ότι η άποψή του δε στηρίζεται σε ιδεοληψία αλλά στο ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες να μεταδώσει κάποιος εμβολιασμένος.

Ειδικότερα ο καθηγητής ανέφερε ότι ακόμα και με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι πιθανότητες κάποιος να έχει τον ιό και να τον μεταδώσει είναι διπλάσιες αν είναι ανεμβολίαστος και συνεπώς «δεν είναι ιδιαίτερα σωστό» να είναι όλα για όλους ελεύθερα. Επανέλαβε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει για λόγους πολιτικής επιλογής «και όχι γιατί υγειονομικά είναι το σωστό».

Αναφορικά με την τέταρτη δόση είπε ότι «η τέταρτη δόση και στους νέους και τους ηλικιωμένους αυξάνει στα αντισώματα, το πιο λογικό είναι να πάμε σε πρώτη φάση σε αυτούς που είναι πιο ηλικιωμένοι. Σε μικρότερες ηλικίες θα έπρεπε να το σκεφτούμε σε ανθρώπους που έχουν τέτοιο προφίλ που αν νοσήσουν τους αυξάνουν τις πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα γίνει, πολλές ευρωπαϊκές χώρες το κάνουν ήδη». 

«Και η Pfizer και η Moderna ετοιμάζουν εμβόλια επικαιροποιημένα, εμβόλια που θα έχουν τέτοια δομή που θα ανταποκρίνονται καλύτερα στα νέα στελέχη», είπε αναφορικά με τα νέα εμβόλια που αναμένεται να έρθουν μετά τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις