Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Οργή της ρωσικής πρεσβείας για βανδαλισμό μνημείου στην Καλλιθέα – “Ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας” – ΦΩΤΟ


 Άγνωστοι δράστες βανδάλισαν το μνημείο των πεσόντων σοβιετικών στρατιωτών στην Καλλιθέα, μη διστάζοντας να γράψουν την λέξη “Azov” στις πλάκες. Το γεγονός προκάλεσε την οργή της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, που προχώρησε σε σχετική καταγγελία και δημοσίευση στα social media, καλώντας τις ελληνικές Αρχές να κάνουν “ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων”.

Σε σχετική ανάρτηση στα social media, η ρωσική πρεσβεία αναφέρει ότι “οι υπέρμαχοι του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, που τόσα χρόνια τρομοκρατούσε και δολοφονούσε εν ψυχρό τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, σήκωσαν το χέρι τους εναντίον της ιερής μνήμης στην Ελλάδα για τους Σοβιετικούς στρατιώτες – αυτούς οι οποίοι με τεράστιες θυσίες απελευθέρωσαν την σκλαβωμένη Ευρώπη από τον φασισμό στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο”.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας και την απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού. Υστερα από αυτήν την εγκληματική ενέργεια και τις αμέτρητες αποκαλύψεις των κατοίκων της Μαριούπολης και του Ντονμπάς χρειάζονται άραγε επιπλέον αποδείξεις για την ναζιστική φύση του Αζόφ και άλλων παρόμοιων ταγμάτων ακραίων εθνικιστών της Ουκρανίας;”, επισημαίνει και καταλήγει: “Καλούμε τις Ελληνικές Αρχές θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων”.
#StopFascism

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις