Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Έπεσαν οι μάσκες: ΗΠΑ και OYKPANIA στήριξαν τους NAZI στον OHE – Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη απείχε από το ψήφισμα


 Γιατί απείχε η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη;

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η απόφαση των ΗΠΑ και της Ουκρανία να καταψηφίσουν το ψήφισμα που ενέκρινε προσφάτως η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και με το οποίο καταδίκαζε τον ναζισμό και τον νεοναζισμό.

Όπως και το 2014, έτσι και τον Δεκέμβριο του 2021, οι ΗΠΑ και η Ουκρανία ήταν οι μόνες δύο χώρες που το καταψήφισαν και πάλι, ενώ 49 χώρες, κυρίως σύμμαχοι των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, απείχαν από την ψηφοφορία.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση Μπάιντεν που στηρίζει την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και έχει κάνει μια «τρελή ανωμαλάρα» υπεύθυνο διαχείρισης πυρηνικών αποβλήτων δεν έχει πρόβλημα με τον ναζισμό -άλλωστε στηρίζει εδώ και χρόνια στην Ουκρανία τις σχετικές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Το ψήφισμα για την «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών» που συμβάλλουν στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία εγκρίθηκε με 130 ψήφους υπέρ!

Το ψήφισμα του ΟΗΕ εξέφραζε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μορφή εξύμνησης του ναζισμού, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης μνημείων και της διεξαγωγής δημοσίων παρελάσεων προς τιμήν των Waffen SS ή, επιπλέον, την ιστορικά αναθεωρητική κήρυξη των τελευταίων ως «εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων».

Η Μόσχα έχει εδώ και καιρό εκφράσει την ισχυρή διαφωνία και την αντίθεσή της απέναντι στην Ουκρανία και τα τρία κράτη της Βαλτικής –Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία– που τιμούν κάθε χρόνο άτομα και οργανώσεις που συνδέθηκαν με την ναζιστική Γερμανία κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πέρυσι, ο απεσταλμένος της Ουάσιγκτον στα Ηνωμένα Έθνη υποστήριξε ότι η απαγόρευση της εξύμνησης του ναζισμού θα έρχονταν σε σύγκρουση με την προστασία της ελευθερίας του λόγου στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, με την λεγόμενη «Πρώτη Τροποποίηση».

Το συγκεκριμένο ψήφισμα προτρέπει επίσης τα κράτη μέλη να «εξαλείψουν όλες τις μορφές φυλετικών διακρίσεων με όλα τα κατάλληλα μέσα και κυρίως διαμέσου νομολογιών», αναφέροντας ότι οι διακρίσεις λόγω φυλής, εθνικότητας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, έτσι όπως αυτές εκφράζονται στο «νεοναζισμό, την ισλαμοφοβία, τη χριστιανοφοβία και τον αντισημιτισμό» βλάπτουν όχι μόνο τις ομάδες-στόχους αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις