Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: «Η Κίνα να καταδικάσει τη ρωσική βαρβαρότητα – «Σκληρές» δηλώσεις κατά της Δύσης: «Φοβάται τον Πούτιν»

 


Η ουκρανική προεδρία κάλεσε σήμερα την Κίνα να ενωθεί με τους Δυτικούς και «να καταδικάσει την ρωσική βαρβαρότητα» στην Ουκρανία.

«Η Κίνα μπορεί να είναι ένα σημαντικό στοιχείο του παγκόσμιου συστήματος ασφαλείας, αν λάβει την σωστή απόφαση να υποστηρίξει τον συνασπισμό των πολιτισμένων χωρών και καταδικάσει την ρωσική βαρβαρότητα», έγραψε στο Twitter ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας στις διαπραγματεύσεις με την Μόσχα.

Επίσης, ο Ποντόλιακ, σε ξεχωριστή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απευθύνθηκε στην Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει στη σύγκρουση στην Ουκρανία και θα δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων (no fly zone) πάνω από τη χώρα.

Στην ανάρτησή του ο Ποντολιάκ κατηγόρησε την Γερμανία αλλά και όλους τους δυτικούς συμμάχους, ότι με τέτοιου είδους δηλώσεις «ενθαρρύνουν» τον Βλαντίμιρ Πούτιν να συνεχίσει την επίθεσή του στην Ουκρανία.

«Η γερμανίδα υπουργός Λάμπρεχτ είπε ανοιχτά: «Το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει στη σύγκρουση και δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων». Κάθε τέτοια δήλωση ευρωπαίων πολιτικών ενθαρρύνει τη σφαγή στην Ουκρανία. Αν δεν αναγνωρίζετε τον πόλεμο και φοβάστε τον Πούτιν, τουλάχιστον μην κάνετε προκλητικές δηλώσεις», γράφει στη δήλωση του ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις