Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Από Σεπτέμβριο θα έχετε νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού»

 


Την ώρα που στις περισσότερες χώρες του κόσμου (όχι στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη) οι πολίτες έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) σχεδιάζει το νέο Covid-pass.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που δημοσίευσε το WEF το νέο Covid-pass θα είναι με δείγμα αίματος και εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η τεχνολογία blockchain, είναι μια ψηφιακή τεχνολογία που πρωτοχρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία του Bitcoin και πρόκειται να εφαρμοστεί σε ένα πλήθος της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Όπως αναφέρει η wikipedia, την τεχνολογία blockchain έχουν σκοπό να την εφαρμόσουν: στην καταμέτρηση ψήφων, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην διαφύλαξη και διαφάνεια ιστορικών, πολιτιστικών, δημοσιονομικών και άλλων αρχείων, στην πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, στα κοινωνικά δίκτυα, ακόμα και σε τραπεζικούς, ασφαλιστικούς, και κατασκευαστικούς τομείς, αλλά και στην ειδησεογραφική διαφάνεια.

Η Walmart συνεργάζεται με το Commons Project Foundation για την κυκλοφορία ψηφιακών αρχείων εμβολίων COVID-19

Οι πελάτες στο Walmart and Sam’s Clubs ενδέχεται σύντομα να μπορούν να επαληθεύσουν ότι έχουν λάβει το εμβόλιο για τον COVID-19 δείχνοντας μια εφαρμογή στα smartphone τους.

Ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα παρέχει πρόσβαση σε ψηφιακά αρχεία υγείας, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών εμβολιασμού, σε άτομα που έκαναν τα εμβόλιά τους, στο Walmart και στο Sam’s Clubs.

Η Walmart συνεργάζεται με το The Commons Project και το Clear, μια πλατφόρμα διαχείρισης ταυτοτήτων, για να καταστήσει διαθέσιμα τα ψηφιακά αρχεία υγείας. Τα αρχεία θα είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής των οργανισμών που ονομάζεται Health Pass by Clear, καθώς και των εφαρμογών CommonHealth και CommonPass.

Επί του παρόντος, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού παίρνουν μόνο ένα μικρό κομμάτι χαρτί ως απόδειξη. Αυτά τα έγγραφα είναι εύκολο να χαθούν και είναι εξαιρετικά ευάλωτα στην απάτη και την παραχάραξη, λένε οι ενδιαφερόμενοι του κλάδου. Έτσι, δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί έχουν στραφεί στην ιδέα της ανάπτυξης  ψηφιακών διαβατηρίων υγείας  για να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση των παγκόσμιων ταξιδιών.

Ο John Furner, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της Walmart US είπε ότι η εταιρεία είναι ο πρώτος λιανοπωλητής που συνεργάζεται στρατηγικά με την The Commons Project Foundation για να παρέχει πρόσβαση σε ψηφιακά αρχεία εμβολίων.

«Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες που έχουν εμβολιαστεί στη Walmart δωρεάν και ασφαλή ψηφιακή πρόσβαση στο αρχείο εμβολίων τους και να τους επιτρέψουμε να μοιραστούν αυτές τις πληροφορίες με τρίτα μέρη που θέλουν να επιβεβαιώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους», είπε ο Furner. 


ΠΗΓΗ


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις