Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Πανικός στη Ρωσία για ένα σακουλάκι ζάχαρης – «Σκληρές μάχες» στα σούπερ μάρκετ

 


Δύση και Ρωσία επιδίδονται σε έναν οικονομικό πόλεμο με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι Ρώσοι όμως φέρονται να δίνουν μάχη στο σούπερ μάρκετ, ώστε να αγοράσουν ένα σακουλάκι ζάχαρης.

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media και ιδιαίτερα στο Twitter, δείχνουν πλήθος κόσμου να τσακώνεται για το ποιος θα προλάβει να αγοράσει πρώτος ζάχαρη. Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει επιθεωρήσεις σε μεγάλους παραγωγούς ζάχαρης για να αποφύγει τη δημιουργία καρτέλ λόγω της απότομης αύξησης των τιμών.

«Η απουσία ζάχαρης στα ράφια των καταστημάτων σε αρκετές περιοχές οφείλεται στην κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης, η οποία τροφοδοτείται από δόλιες οργανώσεις», είπε η FAS, με το Reuters να αναφέρει ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ρωσία έφτασε στις 11 Μαρτίου στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2015 ενώ οι τιμές της ζάχαρης εκτινάχθηκαν κατά 12,8% την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσίας Rosstat την Τετάρτη.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο από την κατάσταση που φέρεται να επικρατεί στα ρωσικά σούπερ μάρκετ για ένα σακουλάκι ζάχαρης:

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις