Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Παντελής Καναράκης: Το περιοδικό αποσύρει την κυκλοφορία του τεύχους με την ΑΙΣΧΡΗ φωτογράφιση

 


Ο Παντελής Καναράκης φωτογραφήθηκε ως Ιησούς Χριστός για Free Press περιοδικό, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό χθες επτά ιερείς προσέφυγαν στην δικαιοσύνη εναντίον του γνωστού ηθοποιού, ενώ μαζί με την μήνυσή τους ζητούν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας η δημοσιογράφος Χριστίνα Πατσιώκα στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το περιοδικό ζήτησε συγγνώμη, ενώ δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει τελικά με τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

«Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού Free Press έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο. Για αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά. Σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε. Θα ήθελα να θυμίσω και να τονίσω ότι η τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίσει και η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα» αναφέρει ο εκδότης του περιοδικού.

Ο Κώστας Τσουρός, ο οποίος είχε σχολιάσει έντονα την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη, τόνισε στην εκπομπή: «Εγώ από την πλευρά μου, επειδή εξέφρασα και την αντίδραση μου προς τη συγκεκριμένη φωτογράφιση ως προς την αισθητική της, το να προχωρούν οι ιερείς σε μήνυση στον Παντελή Καναράκη μου φαίνεται επίσης υπερβολικό. Από εκεί και πέρα για μένα η θρησκεία δεν αγγίζεται».



Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις