Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν κι άλλες δυνάμεις στη POYMANIA – Η Γερμανία παραγγέλνει F-35

 


Οι ΗΠΑ ενισχύουν με επιπλέον δυνάμεις την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τη στιγμή που η Γερμανία ετοιμάζεται να παραγγείλει F-35 με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στρατιώτες από το 2ο Σύνταγμα Ιππικού του Στρατού των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στη Ρουμανία ως έμπρακτη υποστήριξη και ενίσχυση της αποτροπής στα ανατολικά του ΝΑΤΟ.

Περίπου 800 στρατιώτες από τη Δεύτερη Μοίρα του Συντάγματος, που εδρεύει στο Βίλσεκ της Γερμανίας, έφθασαν στη Ρουμανία ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στις αρχές Μαρτίου, οι στρατιώτες ενώθηκαν με τους ομολόγους τους από την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουμανίας για μια άσκηση στο πεδίο βολής Smârdan. Πραγματοποίησαν ασκήσεις στην κίνηση και στην επικοινωνία στο πεδίο ενώ συντονίζονταν με το κοντινό αμερικανικό πυροβολικό.

Μετά την απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει την αμυντική του στάση στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, με περισσότερες χερσαίες, αεροπορικές και θαλάσσιες δυνάμεις που αναπτύσσονται σε όλη την περιοχή από διάφορους Συμμάχους.

Το βίντεο που ακολουθεί περιλαμβάνει εικόνες Αμερικανών και Ρουμάνων στρατιωτών που πραγματοποιούν από κοινού ασκήσεις καθώς και συνεντεύξεις με Αμερικανούς και Ρουμάνους αξιωματικούς.


F-35 για την Γερμανία
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ η Γερμανία ετοιμάζεται για εξοπλιστικό πλάνο – μαμούθ ύψους 100 δις ευρώ για την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεών της, ως πρώτη κίνηση για την αμυντική ενίσχυση της χώρας αφότου ανέλαβε τα ηνία ο Καγκελάριος, Όλαφ Σόλτς. Το σχέδιο περιλαμβάνει και την απόκτηση μαχητικών 5ης γενιάς F-35, τα οποία προορίζονται για την αντικατάσταση των γηρασμένων Tornado.

Μάλιστα, όπως δήλωσε η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ, τα F-35 θα είναι σε διαμόρφωση μεταφοράς πυρηνικών βομβών, μία δυνατότητα που είχαν τα Tornado, τα οποία μπορούσαν να μεταφέρουν αμερικανικές πυρηνικές βόμβες, οι οποίες βρίσκονται αποθηκευμένες στην Γερμανία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, την δεκαετία του ’80.

Το Βερολίνο ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την εγχώρια βιομηχανία, προχωρώντας επίσης στην προμήθεια 15 αεροσκαφών Eurofighter με ειδική διαμόρφωση για ηλεκτρονικό πόλεμο, μια ικανότητα που δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί από τη γαλλο-γερμανική εταιρεία Airbus (AIR.PA), σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που εστάλη στο νομοθετικό σώμα της χώρας, για να τους ενημερώσει για τα κυβερνητικά σχέδια.

Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν Γερμανοί αξιωματούχοι, η αγορά των F-35 δε σημαίνει ότι η Γερμανία φεύγει από το κοινό πρόγραμμα με την Γαλλία για την ανάπτυξη του μαχητικού 6ης γενιάς, που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2040.​

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις