Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Ο Καναδός sniper Wali είναι ζωντανός και είναι καλά

 


Ο Wali έφτασε στην Ουκρανία στην αρχή του πολέμου για να ενταχθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ένας Καναδός ελεύθερος σκοπευτής που φημολογούνταν ότι πέθανε στην Ουκρανία δήλωσε ότι απλώς είχε ένα μικρό μπλακάουτ και πιστεύει ότι οι φήμες για τον θάνατό του ήταν μέρος μιας προπαγανδιστικής εκστρατείας των Ρώσων.

Ο ελεύθερος σκοπευτής, ο οποίος ακούει στο όνομα Wali και τον οποίο η Global News δεν κατονομάζει για να προστατεύσει την οικογένειά του, έγινε διάσημος μετά από έναν viral, αλλά ψευδή, ισχυρισμό ότι σκόπευσε πιο μακριά από όλους στον πόλεμο στο Ιράκ. 

Στην πραγματικότητα τόσο ο Wali όσο και πηγές ειδικών επιχειρήσεων λένε ότι δεν ήταν ποτέ μέλος της JTF2 και δεν ήταν παρών όταν ένας ελεύθερος σκοπευτής της JTF2 πυροβόλησε από απόσταση 3,45 χιλιομέτρων σκοτώνοντας έναν πράκτορα του ISIS στο Ιράκ το 2017.

Ο Wali έφτασε στην Ουκρανία στην αρχή του πολέμου για να ενταχθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Μιλώντας από το Κίεβο στην Global News την Τρίτη, δήλωσε ότι είναι «καλοταϊσμένος, ξεκούραστος και ότι είναι καλά».

Οι φήμες ότι ο Wali είχε πεθάνει άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, χωρίς συγκεκριμένη πηγή.

Ήμουν ο τελευταίος που το έμαθε – Μας τρολάρετε

Αν και δεν γνωρίζει από πού προήλθαν οι φήμες, ο ίδιος δήλωσε ότι τον εξέπληξαν όταν βγήκε από το μέτωπο πριν από αρκετές ημέρες.

«Ήμουν ο τελευταίος που έμαθε την είδηση ότι ήμουν νεκρός. Νομίζω ότι πρόκειται για τρολάρισμα. Αλλά νομίζω ότι είναι περίεργο γιατί μετά από λίγο ο εχθρός θα χάσει την αξιοπιστία του με αυτή την προπαγάνδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί προωθούν τέτοια ψέματα. Μετά από λίγες μέρες πετάγομαι έξω και λέω σε όλους ότι είμαι ζωντανός». 

Ο Wali είπε ότι πέρασε την τελευταία εβδομάδα – που φημολογούνταν ότι ηταν νεκρός στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Κίεβο και τώρα ξεκουράζεται καθώς είναι άρρωστος. Ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει ξανά στην πρώτη γραμμή.

Αυτός ο πόλεμος είναι σαν να παίζεις σκάκι

«Αυτός ο πόλεμος είναι σαν να παίζεις σκάκι χωρίς να ξέρεις ποια είναι τα άλλα πιόνια. Ξέρεις λίγα αλλά όχι αρκετά. Εμπλακήκαμε με τους Ρώσους σε πολύ κοντινή απόσταση, περίπου 50 μέτρα, και σε εκείνο το σημείο ήξεραν ποιοι είμαστε», ανέφερε. 

«Ήμουν σε ένα σπίτι όπου πυροβόλησαν το δωμάτιο ακριβώς δίπλα μου με οβίδες από ένα τανκ, ήμουν περίπου τρία μέτρα μακριά. Ήμασταν τυχεροί. Τώρα ξέρω πώς είναι να εμπλέκεται ένα τανκ».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις