Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Tο Ευρωκοινοβούλιο καλεί τov Τσιάρα για τις διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικών

 


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας καλείται στο ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να απολογηθεί για τις χαμηλές επιδόσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο υπουργός, καλείται να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή LIBE σχετικά με τις διώξεις δημοσιογράφων (Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου) και δικαστικών (Ελένη Τουλουπάκη) στην Ελλάδα που αποκάλυψαν και διερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis.

Σημειώνεται πως μαζί με τον Κ. Τσιάρα έχουν κληθεί να τοποθετηθούν η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα και εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα.

Η κλήση προς τον υπουργό ήρθε μετά τις πρόσφατες εκθέσεις θεσμικών οργάνων και ανεξάρτητων οργανισμών που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς, όπως για παράδειγμα η έκθεση GRECO, η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ κ.α.

Στις αρχές του μήνα είχε κληθεί στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και κατέθεσε ότι συκοφαντήθηκε και απειλήθηκε όσο αναζητούσε την αλήθεια.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις