Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

«Τέλος» οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι: Για πρώτη φορά με νόμο θα προσλαμβάνονται αλλοδαποί στο Δημόσιο


 Με ειδική τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή, αποφασίζεται πλέον πως ξένοι υπήκοοι θα μπορούν να διορίζονται σε θέσεις ευθύνης στο ελληνικό Δημόσιο ενώ ως τώρα η ελληνική ιθαγένεια ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την κάλυψη τέτοιων θέσεων!

Επί της ουσίας το ελληνικό Δημόσιο θα πάψει πλέον να είναι ελληνικό, και θέσεις ευκαιρίες σημαντικές για την άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας θα ελέγχονται πλέον από αλλοδαπούς.

Για παράδειγμα θα μπορεί να είναι δυνατό στο μέλλον ένας Γενικός Γραμματέας υπουργείου να είναι αλλοδαπός. Ένα τέτοιο στέλεχος θα μπορεί να σταματά εν τη γενέσει για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και να διακόπτει ακόμα και κυβερνητικές αποφάσεις.

Θα μπορούν να διορίζονται αλλοδαποί από χώρες οι οποίες έχουν αντίθετα συμφέροντα με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι Ισπανία ακολουθεί φίλο τουρκική πολιτική. Την πολιτική θα ασκούσε ένας Ισπανός Γενικός Γραμματέας ή προϊστάμενος σε ένα καίριο για την εθνική ασφάλεια υπουργείο όπως το ΥΠΕΞ ή το ΥΠΕΘΑ;

Να μην αναφέρουμε την παρουσία Γερμανών σε θέσεις ευθύνης...

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες πολίτες πρόκειται για μία κατάφωρη αδικία καθώς πλέον δεν θα έχουν μόνο ανταγωνισμό στον ιδιωτικό τομέα από αλλοδαπούς, αλλά τώρα χάνεται και η όποια ελπίδα είχαν οι έχοντες τα τυπικά προσόντα για διορισμό στο Δημόσιο, καθώς οι θέσεις που είναι περιορισμένες τώρα θα γίνουν ακόμα λιγότερες.

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένα αφήγημα στην ΕΕ περί «ολοκλήρωσης», δηλαδή να γίνει κρατική οντότητα, με έναν στρατό, μία οικονομία, μία εξουσία και φυσικά ένα... λαό.

Όλα αυτα με αφορμή το ουκρανικό. Πόσο τυχαίο...



Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις