Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Μαριούπολη: Οι Ρώσοι ισοπεδώνουν με TOS-1 θέσεις των νεοναζί του Αζόφ – Σφοδρές μάχες (VIDEO) Έληξε το τελεσίγραφο και ξεκίνησαν οι μάχες - Οι εξελίξεις στα υπόλοιπα μέτωπα


 Στην επίθεση πέρασαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Μαριούπολη, μετά τη λήξη του τελεσίγραφου για την παράδοση των νεοναζί του Τάγματος Αζόφ που έχουν υπό τον έλεγχο τους ένα εργοστάσιο μεταλλουργίας στο λιμάνι της πόλης και την περιοχή στα πέριξ του.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο το Τάγμα του Αζόφ κυριολεκτικά «σφυροκοπείται» από πυραύλους ΤΟS-1 και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να παραμείνει επιχειρησιακό.

Σύμφωνα με το defencenet.gr οι Ρώσοι έχουν ένα «στρατηγικό» πρόβλημα: Δεν ήθελαν την καταστροφή του εργοστασίου, το οποίο το θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό οικονομικά, αλλά δεν θέλουν και απώλειες τις οποίες όμως χωρίς τον βομβαρδισμό δύσκολα θα απέφευγαν σε τέτοιου είδους μάχη.

Μην ξεχνάμε ότι οι του Τάγματος Αζόφ ξέρουν τι τους περιμένει, αν συλληφθούν ζωντανοί.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στη σημερινή του ενημέρωση τονίζει ότι μάχες στην Ουκρανία συνεχίζονται με τις ουκρανικές δυνάμεις να αποκρούουν τις ρωσικές προσπάθειες να καταλάβουν όλη την πόλη της Μαριούπολης.

Παράλληλα, επισημαίνει πως οι ρωσικές δυνάμεις σε άλλα μέρη της Ουκρανίας έχουν κάνει για ακόμη μια ημέρα περιορισμένη πρόοδο, με τις περισσότερες  να βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιημένες.

Ηρεμία στα άλλα μέτωπα

Το Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών των ΗΠΑ στην ημερήσια αναφορά του αναφέρει οι ρωσικές δυνάμεις δεν έκαναν καμία σημαντική προέλαση στις 21 Μαρτίου, ενώ βορειοδυτικά και βορειοανατολικά του Κιέβου συνέχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη και να ενισχύουν τις αμυντικές θέσεις. Χωρίς να διεξάγουν μεγάλες επιθετικές επιχειρήσεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πιέζουν τον θύλακα της Μαριούπολης και πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις στις Περιφέρειες Λουχάνσκ και Ντόνετσκ, αλλά δεν εξαπέλυσαν καμία επιθετική επιχείρηση γύρω από τη Χερσώνα. Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιθετική επιχείρηση προς τις πόλεις Τσερνίχιβ, Σούμι ή Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν την πόλη Μακάριφ

Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις του ανακατέλαβαν την πόλη Μακάριφ , μόλις 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου.

Σε ενημέρωση από το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων, αξιωματούχοι επισήμαναν ότι οι δυνάμεις του απώθησαν τα ρωσικά στρατεύματα έξω από την πόλη.

«Λόγω της αντεπίθεσης… ο εχθρός αναγκάζεται να υποχωρήσει σε δυσμενή σύνορα. Έτσι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, χάρη στις ηρωικές ενέργειες των υπερασπιστών μας, η κρατική σημαία της Ουκρανίας υψώθηκε πάνω από την πόλη Μακάριφ, ο εχθρός απορρίφθηκε».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις