Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

«Τύραννοι» οι Ρώσοι και ο Β.Πούτιν κατά τον Κ.Μητσοτάκη! – «Ανακάλυψε» και τους ομογενείς που είχε «θάψει» ο Ζελένσκι


 «Tύραννους» χαρακτήρισε τους Ρώσους και τον Βλάντιμιρ Πούτιν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του σε διεθνή τηλεμαραθώνιο που μεταδόθηκε από τα φιλοκυβερνητικά κανάλια για την στήριξη του καθεστώστος Ζελένσκι στην Ουκρανία, αγνοώντας προφανώς τις συνέπειες των λόγων του για την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Συγκεκριμένα μιλώντας για τους λόγους που πρέπει να συγκεντρωθούν λεφτά για την Ουκρανία είπε τα εξής: «Στην μάχη ενάντια στην τυραννία, στη μάχη για τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση της Ουκρανίας, η φωνή σας μετράει. Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον Πόλεμο».

Και μίλησε για τους 150.000 ομογενείς της περιοχής της Μαριούπολη, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία στηρίζουν τους Ρώσους, βέβαια, για τους οποίους ποτέ πριν την ρωσική επέμβαση δεν είχε αναφερθεί όταν οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ τους κυνηγούσαν, αλλά κυρίως ποτέ δεν είπε λέξη γι αυτούς, ούτε βέβαια άρθρωσε έστω και μία πρόταση στήριξης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όταν το καθεστώς Ζελένσκι τους αφαίρεσε το δικαίωμα να χαρακτηρίζονται ως «εθνική μειονότητα»!

H Ουκρανία του Ζελένσκι ψήφισε νόμο με τον οποίο δεν αναγνωρίζεται ως μειονότητα η ελληνική κοινότητα της χώρας, η οποία μάλιστα αποτελεί την αρχαιότερη εθνοτική ομάδα στην Ουκρανία.

«Πολύ πριν τους Ρώσους, τους Ουκρανούς, τους Τατάρους, τον οποιονδήποτε άλλον», όπως ο ίδιος ο Β.Πούτιν έχει αναγνωρίσει.

Η Ουκρανία του Ζελένσκι αρνήθηκε να κατοχυρώσει συνταγματικά την ελληνική εθνική κοινότητα σε όλο το εύρος της και με πλήρη δικαιώματα, όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι.

Μία ιδιότυπη διαδικασία εθνοκάθαρσης κατά των ομογενών μας για την οποία ποτέ δεν αντέδρασε ούτε ο ίδιος, ούτε ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας, ούτε κανένας από τη νυν κυβέρνηση,

Και τώρα έρχεται και λέει τα εξής:

«Για τους Έλληνες, ο πόνος των Ουκρανών είναι βαθύτατα προσωπική υπόθεση. Η Μαριούπολη, μια πόλη που πολιορκείται, είναι το σπίτι μιας μεγάλης ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 150.000 άτομα. Η βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής.

Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να φροντίζουμε τα παιδιά της Ουκρανίας στα νοσοκομεία μας.

Για το λόγο αυτό έχουμε υποδεχτεί 15.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 5.000 είναι παιδιά. Και για το λόγο αυτό θα βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ξεκινώντας από το μαιευτήριο της Μαριούπολης.

Σήμερα, όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο, να γνωρίζετε το εξής: στη μάχη ενάντια στην τυραννία, στη μάχη για τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση της Ουκρανίας, η φωνή σας μετράει. Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον Πόλεμο».

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει…

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις