Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Yποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος «Να είμαστε προετοιμασμένοι για επεισόδιο με την Τουρκία – Στρατικοποιείται η ζωή μας στην Ευρώπη»


 με τον Βίκτωρα Μοντζέλλι

Οι πολίτες της Ουκρανίας ζουν τη φρίκη του πολέμου. Οι Ρώσοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες διεθνών δικτύων, μετρούν με τη σειρά τους, τις δικές τους στρατιωτικές απώλειες.

Οι χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη αρχίσει να υποδέχονται πολλές χιλιάδες πρόσφυγες. Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο της ρωσικής επίθεσης. Το ντόμινο των καταιγιστικών εξελίξεων που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία καθορίζει τις ζωές όλων μας. Όσο μακριά κι αν ζούμε από το πεδίο των μαχών.

Βρεθήκαμε στο στούντιο του Newsbeast με τον υποναύαρχο ε.α., κύριο Στέλιο Φενέκο, και μιλήσαμε για όλα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. «Προκειμένου να πετύχει ο Πούτιν το στρατιωτικό του σκοπό για να υποστηρίξει τις απαιτήσεις του στη διαπραγμάτευση, θα αναγκαστεί να μπει δυναμικά στις πόλεις και να έχουμε εκατόμβες νεκρών από πλευράς αμάχων», είναι ένας από τους φόβους του κ. Φενέκου. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο; «Τότε, αναγκαστικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να τοποθετηθούν που δυναμικά», λέει στο podcast του Newsbeast.

Ο έμπειρος έλληνας στρατιωτικός επιχειρεί να μπει στο μυαλό των Τούρκων και αναλύει τους πραγματικούς τους στόχους αλλά και πώς θα τους πετύχουν. Είναι ξεκάθαρος: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για επεισόδιο με την Τουρκία». Ποια είναι η ασφάλεια που παρέχουν στην Ελλάδα οι συμμαχίες της; Τι μπορεί να συμβεί αν τα πράγματα στο Αιγαίο εκτροχιαστούν;

Ακούστε την ενδιαφέρουσα ανάλυση του υποναύαρχου ε.α., κύριου Στέλιου Φενέκου στο Newsbeast

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις