Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: «ZHTAME συγγνώμη, ακολουθήσαμε εγκληματικές εντολές» λένε αιχμάλωτοι Ρώσοι πιλότοι

 


Συγγνώμη από τον ουκρανικό λαό ζήτησαν οι τρεις Ρώσοι πιλότοι που πιάστηκαν αιχμάλωτοι στην Ουκρανία, μιλώντας σήμερα Παρασκευή (11/3) σε δημοσιογράφους στο Κίεβο. Και οι τρεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δήλωσαν ότι λυπούνται γιατί ακολούθησαν εγκληματικές εντολές.

Πρόκειται για τον αντισυνταγματάρχη Μαξίμ Κρίστοπ, τον ταγματάρχη Αλεξέι Γκολοβένσκι και τον Αλεξέι Ίγκοροβιτς. «Οι στρατιώτες δεν ήξεραν τον σκοπό των διαταγών μου, ούτε εγώ γνώριζα τι συμβαίνει στη διεθνή πολιτική σκηνή. Εγώ ήξερα μόνο τις διαταγές που έπαιρνα, μπορώ μόνο να υποθέσω ότι θέλαμε να καταλάβουμε την Ουκρανία, τον λόγο δεν τον κατάλαβα» αναφέρει ο ένας από αυτούς.


Συγγνώμη από τον ουκρανικό λαό ζήτησαν οι τρεις Ρώσοι πιλότοι που πιάστηκαν αιχμάλωτοι στην Ουκρανία, μιλώντας σήμερα Παρασκευή (11/3) σε δημοσιογράφους στο Κίεβο. Και οι τρεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δήλωσαν ότι λυπούνται γιατί ακολούθησαν εγκληματικές εντολές.

Πρόκειται για τον αντισυνταγματάρχη Μαξίμ Κρίστοπ, τον ταγματάρχη Αλεξέι Γκολοβένσκι και τον Αλεξέι Ίγκοροβιτς. «Οι στρατιώτες δεν ήξεραν τον σκοπό των διαταγών μου, ούτε εγώ γνώριζα τι συμβαίνει στη διεθνή πολιτική σκηνή. Εγώ ήξερα μόνο τις διαταγές που έπαιρνα, μπορώ μόνο να υποθέσω ότι θέλαμε να καταλάβουμε την Ουκρανία, τον λόγο δεν τον κατάλαβα» αναφέρει ο ένας από αυτούς.

«Είναι αθώοι πολίτες»

«Θέλω να απευθυνθώ στους Ουκρανούς πολίτες, ζητώ συγγνώμη από την καρδιά μου από τους πατεράδες και τις μανάδες της Ουκρανίας, από αυτούς που έχασαν τα παιδιά τους από τους Ρώσους εισβολείς στη χώρα. Αυτοί είναι αθώοι πολίτες» αναφέρει άλλος.

Και οι τρεις Ρώσοι πιλότοι που καταρρίφθηκαν από ουκρανικά συστήματα αεράμυνας ισχυρίστηκαν πως η ηγεσία τους τους είχε διαβεβαιώσει ότι η Ουκρανία ήταν αδύναμη στην αεράμυνα και πως όλα τα αντιαεροπορικά τους συστήματα ήταν παλιά και δεν λειτουργούσαν.

Δείτε το βίντεο:


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις