Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Εξοντώσαμε 100 Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους & NEONAZI KAI ME κτύπημα Iskander-M στο Χάρκοβο»

 


«Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο κτύπημα πριν από τέσσερις ημέρες, στις 31.03, του ουκρανικού στρατηγείου στο Χάρκοβο από βαλλιστικό πύραυλου μικρού βεληνεκούς (SRBM) Iskander-M. Περισσότεροι από 100 νεοναζί και μισθοφόροι σκοτώθηκαν» ανακοίνωσε  ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Igor Konashenkov.

«Επιβεβαιώθηκε ότι περισσότεροι από 100 εθνικιστές και μισθοφόροι από τις δυτικές χώρες εξοντώθηκαν», δήλωσε ο Konashenkov.

Είναι το μεγαλύτερο κτύπημα που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην αμυντική διάταξη του Χάρκοβου από τους Ρώσους, οι οποίοι φαίνεται ότι μετά την εκκαθάριση της περιφέρειας του Ντονμπάς με την απελευθέρωση της Μαριούπολης και την σταθεροποίηση της κατάστασης στην Χερσώνα, ξεκινούν την δεύτερη φάση της επίθεσης στην περιοχή του Χάρκοβου.

Το Χάρκοβο, μια πόλη κατά 80-90% ρωσόφωνη, παρά το γεγονός ότι έχει πολιορκηθεί από την πρώτη ημέρα και οι Ρώσοι κατήγαγαν σημαντικές επιτυχίες στις δέκα πρώτες ημέρες του πολέμου, εν τούτοις δεν έχει καταληφθεί.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται επίσης στις περιοχές Novobakhmutovka και Troitsky.

Ρωσικές μονάδες μάχονται ακόμα στην περιοχή Severodonetsk και Lisichansk, στα περίχωρα του Rubizhne

Μάχες  διεξάγονται και στην περιοχή της Μαρίνκα και της Ποπάσναγια.

Οι Ουκρανοί είχαν συγκεντρώσει τις πλέον επίλεκτες τακτικές στρατιωτικές τους δυνάμεις στην συγκεκριμένη περιφέρεια, καθώς και τμήματα του Τάγματος Αζόφ («Τάγμα» κατ’όνομα μόνο αφού είχε φτάσει να έχει 35.000 άνδρες υπό τα όπλα) το οποίο καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος του στην μάχη για την απελευθέρωση της Μαριούπολης.

Οι πλέον επίλεκτες δυνάμεις του τακτικού ουκρανικού Στρατού, η 25η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και η 57η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, είχαν αναπτυχθεί στο σημείο, ακριβώς γιατί φοβόντουσαν εξέγερση των ρωσόφωνων που απλά ακόμα δεν έχει υπάρξει.

Στην περιοχή Novoselovka, μονάδες της 25ης Αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας προσβλήθηκαν από πυρά του ρωσικού πυροβολικού και υπέστησαν μεγάλες απώλειες, καθώς αιφνιδιάστηκαν από έναν νέο τύπο πυρομαχικών των 122 χλστ. πολλαπλάσιας καταστροφικότητας και βεληνεκούς 40 χλμ. που χρησιμοποίησαν οι συστοιχίες των BM-21.

Οι δυνάμεις των δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ επιτέθηκαν κατά των θέσεων της 57ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και απέκλεισαν το χωριό Borovskoe από ανατολικά και νότια, που βρίσκεται στην περιοχή Λουγκάνσκ νότια των πόλεων Lisichansk και Severodonetsk, δίπλα στον ποταμό Seversky Donets.

Στο Ιζιούμ, την πόλη-κλειδί μεταξύ Μαριούπολης και Χάρκοβου, προσέβαλαν επίσης μαχητικά αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορίας.

Oι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να ανατινάξουν το φράγμα στην δεξαμενή Oskol προκαλώντας υπερχείλιση του ποταμού Seversky Donets, με συνέπεια να πλημμυρίσουν τμήματα των περιοχών Ίζιουμ και Ντονέτσκ, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα στην περιοχή Barvinkove.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις