Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Δώρο Πάσχα 2022: Πότε καταβάλλεται – Αναλυτικά οι λεπτομέρειες


 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή του Δώρου Πάσχα  2022.

Όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου

υποχρεούται οι εργοδότες να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα 2022 στους μισθωτούς εργαζόμενους που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Remaining Time 0:00
 
Advertisement

Δώρο Πάσχα
Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το Δώρο Πάσχα 2022 τα εξής:

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα

Το Δώρο Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου στους δικαιούχους. Ωστόσο ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα να το  καταβάλει και νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή .

Ποιοι παίρνουν ολόκληρο το Δώρο Πάσχα

Όσοι έχουν εργαστεί από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου του 2022 θα λάβουν ολόκληρο το Δώρο Πάσχα

Ποιοι δεν παίρνουν ολόκληρο το Δώρο Πάσχα

Εάν οι εργαζόμενοι δούλεψαν λιγότερο από το παραπάνω χρονικό διάστημα είτε γιατί προσλήφθηκαν αργότερα είτε γιατί απολύθηκαν είτε γιατί άλλαξε κάτι στην εργασιακή σχέση τότε θα πάρουν την αναλογία του Δώρου.

Τι ισχύει για όσους είναι σε αναστολή ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δώρο Πάσχα 2022 αναμένεται να καταβληθεί σε δύο δόσεις στους εργαζόμενους  που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ή εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Αναλυτικά:
  • Το κράτος αναμένεται να καταβάλει την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 την πρώτη δόση του Δώρου στους εργαζόμενους που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής ή εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Μαρτίου 2022.
  • Αλλά και από τους εργοδότες αναμένεται να καταβληθεί μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου η δεύτερη δόση του δώρου Πάσχα στους παραπάνω εργαζόμενους.

Πώς φορολογείται το Δώρο 

Για το Δώρο Πάσχα αποδίδονται εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών. Το Δώρο Πάσχα  δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις