Τρίτη 19 Απριλίου 2022

«Γκρεμίστηκαν» τα ποσοστά της ΝΔ: Και επίσημα στο 22-23% – Βουλευτές: «Πώς θα πάμε σε εκλογές;»


 Συστημική δημοσκόπηση δίνει τη ΝΔ στο 27% - Όλες οι δημοσκοπήσεις της προσθέτουν περίπου 5 μονάδες

«Γκρεμίστηκαν» και με κάθε επισημότητα τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και επιβεβαιώνεται ότι πλέον πάει στην καλύτερη περίπτωση για ένα ποσοστό κοντά στο 23%! 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Data Consultants για το Dnews και την εφημερίδα «Πελοπόννησο» στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 26,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,6%. Τρίτο κόμμα  είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 11,2% και τέταρτο το ΚΚΕ με 4,5%. Η Ελληνική Λύση καταγράφεται στο 3,4% και κάτω από το όριο του 3% το ΜεΡΑ25.

Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 5,3% και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι τα πράγματα για την «γαλάζια» παράταξη… είναι μη αναστρέψιμα.

Το άθροισμα «Αναποφάσιστων» και «Δεν απαντώ» φτάνει το 17,3% των ερωτηθέντων γεγονός που φαίνεται να δημιουργεί μια μεγάλη δεξαμενή για τα κόμματα, μπροστά στην προεκλογική περίοδο.

Παράλληλα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του pronews.gr ότι ένα ποσοστό κοντά στο 20% το οποίο προέρχεται κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει αποφασίσει ακόμα πιο κόμμα θα στηρίξει στις επόμενες εκλογές.

Το πραγματικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον κάτω από 23%, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις που γίνονται από συστημικές εταιρείες προσθέτουν στην «γαλάζια» παράταξη ένα ποσοστό κοντά στο 5%. 

Εκλογές… πότε;

Το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες είναι το πότε θα γίνουν τελικά οι εκλογές. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να εξετάζονται δύο σενάρια. Το ένα είναι εκλογές στα τέλη Μαίου, ώστε να σώσει η ΝΔ οτιδήποτε και εάν σώζεται και το άλλο είναι το φθινόπωρο. 

Αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και υπουργοί, έχουν επικοινωνήσει τις τελευταίες ημέρες με το περιβάλλον του πρωθυπουργού και του έχουν εκφράσει τη φοβία τους για το μέλλον το δικό τους, αλλά και της παράταξης. 

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα γιατί… θα χάσουν πιο σύντομα την καρέκλα τους. Γενικά στο Μαξίμου ψάχνουν επειγόντως για ένα αφήγημα και γι’ αυτό έγιναν οι ανακοινώσεις για γεωτρήσεις, ενώ ποντάρουν πολλά στον τουρισμό.

Παρόλα αυτά δεν είναι βέβαιο ότι τα πράγματα θα πάνε καλά με τον τουρισμό, ενώ το καλοκαίρι υπάρχει πάντοτε η φοβία για κάποια πυρκαγιά.

Το σενάριο να εξαντληθεί η τετραετία είναι το πιο απίθανο, καθώς από Σεπτέμβρη αναμένεται να επιτρέψουν στα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ και η οικονομία της χώρας θα γίνει ακόμα χειρότερη.

Εμπιστοσύνη στους θεσμούς

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι θεσμοί που οι πολίτες εμπιστεύονται λιγότερο από όλους είναι τα ΜΜΕ, οι Τράπεζες και τα «Συνδικάτα».


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις