Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Ουκρανία: Συντριβή αεροσκάφους Αντόνοφ AN-26 στην Ζαπορίζια – Αναφορές για θύματα - (δεν εχει γινει ακομα γνωστο αν ειναι Ρωσικο ή OYKPANIKO)

ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ:
ΠΡΩΤΗ ΠΗΓΗ ΛΕΕΙ: Συνετρίβη Ρωσικό αεροσκάφος Αντόνοφ κοντά στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας -Υπάρχουν θύματα

Μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ AN-26 συνετρίβη κατά τη διάρκεια «τεχνικής πτήσης» στη νότια Ουκρανία σήμερα και υπάρχουν θύματα, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Είναι άγνωστο πόσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Οι λεπτομέρειες για το συμβάν, στην περιφέρεια Ζαπορίζια, τελούν ακόμη υπό επαλήθευση.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επλήγησαν 58 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσά τους θέσεις όπου ήταν συγκεντρωμένοι στρατιωτικοί, αποθηκεύονταν καύσιμα ή στρατιωτικός εξοπλισμός.

Το υπουργείο ανέφερε πως έπληξε επίσης τρεις στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, ανάμεσά τους σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί ουκρανοί στρατιωτικοί με τον εξοπλισμό τους.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΛΕΕΙ: Προέλαση των Ρώσων στο Χάρκοβο – Κατάρριψη ουκρανικού An-26 στην Ζαπορίζια

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση νότια της δεύτερης καλύτερης που κρατικής πόλης, του Χάρκοβο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να την περικυκλώσουν.

Κατά την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων ο τοπικός πληθυσμός τις υποδέχεται με ρωσικές σημαίες κάτι που δείχνει την εθνική σύνθεση της περιοχής.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται η προώθηση ρωσικών μονάδων από την πόλη Ιζίουμ προς Νότο και πλέον υπάρχει κίνδυνος τοπικής περικύκλωσης ουκρανικών δυνάμεων.

Προώθηση ρωσικών δυνάμεων γίνεται και στην περιφέρεια της Ζαπορίζια ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι καταρρίφθηκε στην περιοχή ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος An-26. Οι Ουκρανοί επίσημα δεν το παραδέχονται αλλά η ρωσική παρουσία στην περιοχή είναι πολύ έντονη.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες αλλά το Κίεβο ανακοίνωσε ότι υπάρχουν απώλειες.

Στην Zαπορίζια παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων που έχουν απελευθερωθεί από το μέτωπο της Μαριούπολης.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις